El politòleg Guillem Pursals, el pedagog Carles Armengol i el periodista Salvador Aragonès, a Ràdio Estel
SOCIETAT 
La justícia espanyola, "prevaricadora" o "normal" segons el parer
En 'El Mirador', Carles Armengol acusa l'Estat de "corrupte" i al jutge Llarena de "mentider", i Salvador Aragonès respon que exagera
@IgnasiMiranda 23/03/2018

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Salvador Aragonès, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Guillem Pursals, politòleg i expert en conflictes, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la nova situació política i judicial arran de la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena, que va enviar a la presó, tot just durant el col·loqui, els dirigents independentistes Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Raül Romeva. Armengol va acusar els poders de l'Estat espanyol de "corruptes, prevaricadors i promotors de mentides, com les que diu el jutge Llarena, per exemple quan parla de només dos mossos a la porta de la Conselleria d'Economia el 20 de setembre". Ha assegurat que ell hi era i que "n'hi havia molts més, com es demostra també en fotografies".

Aragonès
, per la seva banda, ha dit que "no es pot carregar tot contra l'Estat i els jutges, dimonitzant-los, quan són els independentistes els qui han portat a aquesta situació". També ha destacat que, a partir d'unes decisions judicials sobre les quals es pot discrepar, "la justícia funciona i, tot i que no és desitjable que dirigents polítics vagin a la presó, encara estem en fase d'instrucció". En el moment en què s'ha confirmat que els cinc compareixents anaven a la presó, Carles Armengol ha assegurat que "així es confirma que Marta Rovira ha fet molt bé d'exiliar-se, per ella i pel país".

Guillem Pursals
ha destacat que "el delicte de rebel·lió implica violència, cosa que aquí no s'ha produït, com diuen no només els independentistes, sinó també altres com ara Podem o el mateix PSOE". Pel que fa a les conseqüències d'aquest nou empresonament preventiu, el politòleg ha dit que "la investidura no es pot culminar, perquè Turull està privat de llibertat, i pot tenir una repercussió social, perquè les institucions, a més, no poden estar a l'alçada d'allò que el poble els demana, cosa que pot anar en perjudici dels partits i i a favor dels comitès de Defensa de la República, Societat Civil Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana i altres col·lectius d'una part i de l'altra".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 23 de març

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET