Oriol Domingo, Lluís Batlló i Xavier Puigdollers, aquest dimarts a la tarda a Ràdio Estel
SOCIETAT 
"No extradir Puigdemont seria un problema de Rajoy amb Merkel"
Els advocats Xavier Puigdollers i Lluís Batlló coincideixen amb Oriol Domingo, des de l'espai 'El Mirador': "El problema és polític"
@IgnasiMiranda 03/04/2018

Lluís Batlló, advocat penalista, Oriol Domingo, periodista, i Xavier Puigdollers, advocat i president de l'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, han coincidit aquest dimarts, en el programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de valorar la nova situació judicial de Carles Puigdemont com un element de complexitat dins la difícil situació política que viu Catalunya. Batlló ha destacat que "el que ha fet el fiscal aquest dimarts al matí era previsible, perquè ha fet seus els arguments de la Fiscalia espanyola". Una altra cosat, segons l'advocat penalista, "el Tribunal examinarà ara la doble incriminació, si la rebel·lió té un delicte homònim a Alemanya, l'alta traïció, però no entrarà en la qüestió".

Puigdollers
, per la seva banda, ha comentat que "el fet que les fiscalies col·laborin mostra que no hi ha hagut una reflexió de fons, com tampoc una anàlisi crítica, sobre els suposats fets delictius", alhora que ha lamentat que "a Alemanya hi ha més independència que no pas a Espanya, amb una altra visió". Oriol Domingo ha subratllat que "la qüestió clau és que s'analitzi l'existència de violència, cosa que no ha passat, tot i que el jutge Llarena no accepta". En un altre moment, s'ha preguntat "per què uns innocents, que ho són mentre no es demostri el contrari, han de seguir en presó preventiva, que és inhumana com diu, entre altres personalitats, el Sant Pare". En aquesta línia ha qualificat d'inhumana "una justícia que ni tan sols deixa els investigats o ara processats en presons catalanes". Tant Batlló com Puigdollers han assegurat que, "si Puigdemont no és extradit, Rajoy tindrà un problema amb Merkel, fet que demostra que el problema és polític".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 3 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET