EDITORIAL 
La nova «Catalunya Cristiana»
Redacció 03/04/2018

Quan estem celebrant encara el número 2.000 de Catalunya Cristiana i en l’esguard del 40è aniversari del naixement de la publicació (1979-2019), anunciem als nostres subscriptors i als altres lectors, una important transformació, llargament meditada: a partir del número 2.012, que sortirà amb data 15 d’abril, tercer diumenge de Pasqua, el setmanari tindrà format de revista. La nostra redacció, treballant amb un equip de joves dissenyadors, llança una proposta atractiva i més còmodament llegívola que el format diari. Tota ella s’esponjarà, l’extensió dels textos es reduirà i les imatges i les il·lustracions hi tindran un major protagonisme. També, a l’hora de triar el tipus de lletra, hem tingut en compte la gent gran o amb més dificultats de lectura (recordem en aquest sentit que Catalunya Cristiana, gràcies a l’associació Mirada Solidària, continua sortint periòdicament en format Braille per als discapacitats visuals). Per a una lectura més extensa i aprofundida dels textos, es podrà recórrer a la pàgina web, que també es reformarà. I esperem que ben aviat Catalunya Cristiana es pugui consultar en una aplicació per a mòbils.

La reforma, que comportarà un lleu augment de preu del setmanari, no és sols d’aparença sinó també de contingut. L’únic setmanari religiós de Catalunya —mantenint tothora la seva fidelitat a l’Església i al país— es planteja també com un nou servei a les famílies. De cara a la Trobada Mundial de les Famílies (Dublín, Irlanda, del 21 al 26 d’agost) anirem incloent articles formatius pensats per a cadascun dels membres de la família: ancians, adults, joves i petits. Tenim previst també de publicar mensualment les versions catalana i castellana del suplement Donne, Chiesa, Mondo que, des del 2010 llança, amb bona acceptació, L’Osservatore Romano, i estem estudiant de publicar uns monogràfics anuals sobre grans temes d’actualitat, des d’una perspectiva cristiana. Perquè res del que és humà no ens és aliè (cf. Gaudium et spes).

En l’actual context polític i social, i coincidint amb el desè aniversari de la mort del bisbe Joan Carrera i Planas, que tanta importància ha tingut en la història del nostre setmanari, creiem que ha arribat l’hora de fer un pas endavant. Estarem molt atents als vostres suggeriments. Moltes gràcies per la vostra fidelitat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET