'El Mirador' ha analitzat la situació de Puigdemont poc abans que es confirmés la seva llibertat
SOCIETAT 
López Camps: "Per al tribunal alemany, no hi va haver violència"
Diu que és "una evidència", referint-se a la situació de Puigdemont, en un col·loqui amb Guillem Pursals, Francina Alsina i Lluís Sols
@IgnasiMiranda 05/04/2018

Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, Lluís Sols, col•laborador de Cristianisme i Justícia, Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social i de la Taula d’Entitats Catalanes del Tercer Sector Social, i Guillem Pursals, politòleg, han analitzat aquest dijous la situació política i judicial des del programa El Mirador de l'actualitat. Tot just una hora abans que es conegués la decisió de deixar en llibertat Carles Puigdemont, presa per la Justícia alemanya, López Camps ha comentat que "el tribunal del land alemany de Schleswig-Holstein té la possibilitat de jutjar a partir de l'evidència que no hi va haver violència, fet que intenten demostrar els advocats en una justícia com l'alemanya, que no està justificada, i les coses pinten bé". En el terreny polític, ha assegurat que "hi ha d'haver un govern que tregui la llosa del 155 d'una vegada per totes, tirant endavant i intentant eixamplar la base de l'independentisme". Per la seva banda, Pursals ha comentat que confia "en la justícia alemanya perquè, siguin quines siguin les seves decisions, es prendran en base als fets i no pas a qüestions polítiques".

A banda d'aquests comentaris directament relacionats amb el que passava només uns minuts després del col·loqui, l'anunci de llibertat sota fiança per a Puigdemont, Sols ha destacat que "estem davant una crisi de règim constitucional espanyol, perquè el que hi ha ara no és el que es va acordar el 1978 i, entre jutges, govern i altres polítics, s'està reescrivint la Constitució". En aquesta línia, ha lamentat que "els qui van intentar que la Carta Magna no tirés endavant són els qui estan ara governant o administrant els poders de l'Estat". I Francina Alsina ha assegurat que no entén "com és que, si l'ONU fa un pronunciament a favor del respecte pels drets polítics de Jordi Sánchez, un dret humà bàsic, el poder judicial espanyol sigui capaç de dir que no" a la possibilitat que se sotmeti a una investidura.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 5 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET