ÔĽŅ Catalunya Cristiana
Peu de foto: Toni Picó i Lluís Foix han analitzat la situació política a Catalunya en el programa 'El Mirador'
SOCIETAT 
Foix: "Cal un pacte català de mínims per normalitzar la situació"
El periodista diu, en un col·loqui amb Toni Picó, que cal apartar "la judicialització de la política" i "la confrontació amb l'Estat"
@IgnasiMiranda 09/04/2018

El periodista Llu√≠s Foix i l'advocat i exdiputat d'Uni√≥ Toni Pic√≥ han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de destacar la import√†ncia "que Catalunya tingui aviat un govern". Foix ha assegurat que "seria interessant que divendres Jordi S√†nchez vingu√©s aqu√≠, sort√≠s de la pres√≥, l'invest√≠s el Parlament i tinguessim nou executiu". Ha adm√®s, per√≤, que "aix√≤ no passar√†", i s'ha mostrat "partidari que es faci un govern viable, possible i que pugui governar". El periodista, a m√©s, ha lamentat que "la nova aposta de S√†nchez √©s continuar amb el pols amb l'Estat, que nom√©s es pot fer durar fins al 22 de maig, perqu√® despr√©s hi hauria eleccions". En la mateixa l√≠nia, ha destacat que, "si no es treu aquest pist√≥ de confrontaci√≥ amb l'Estat, ser√† molt dif√≠cil avan√ßar, tot i que tamb√© l'Estat hauria de deixar de judicialitzar la pol√≠tica". Tamb√© ha concl√≤s que, "mentre hi hagi gent a la pres√≥ com a conseq√ľ√®ncia del conflicte pol√≠tic, aquest no trobar√† una soluci√≥".

En un altre moment, Llu√≠s Foix ha reconegut que "el que ha expressat el Comit√® de Drets Humans de l'ONU, referint-se als drets pol√≠tics de Jordi S√°nchez, no √©s una resoluci√≥ de les Nacions Unides, com les serioses amb n√ļmero oficial i de manera imperativa". En aquest context, el periodista ha recordat que "Catalunya t√© un problema amb Espanya de dimensions tan grans que ens han portat fins a on som ara, i el primer que hem de fer aqu√≠ √©s arribar a un pacte, encara que sigui de m√≠nims, entre totes les forces pol√≠tiques i, a partir d'aqu√≠, normalitzar la situaci√≥ amb un govern que sigui fruit del Parlament". Foix ha dit tamb√© que "cal preservar la pau a Europa".

Toni Pic√≥, per la seva banda, ha comentat que "els tres intents d'investidura han estat m√©s reaccions a processos judicials o estrat√®gies que no pas voluntat d'investir un president". S'ha mostrat "molt preocupat per les reaccions, d'una banda i d'una altra, en relaci√≥ amb la Uni√≥ Europea i satisfacci√≥ amb el projecte". Ha assegurat igualment que "el tema catal√† est√† provocant, tant en sectors independentistes com en la dreta espanyola, unes reaccions molt antieuropees". Finalment l'advocat ha recordat que "Puigdemont, quan va sortir de la pres√≥ de Neum√ľnster, va dir que la independ√®ncia de Catalunya no √©s l'√ļnica sortida i que cal parlar".

Es pot escoltar AQU√ć el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 9 d'abril.ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET