L'atac, liderat pels Estats Units amb el suport de França i el Regne Unit, ha estat un dels punts d'anàlisi en 'El Mirador'
SOCIETAT 
"A Síria, s'acaba la guerra civil i ara en comença una altra"
El politòleg Guillem Pursals diu, en un col·loqui amb Jordi Verdaguer i Mohamed Said, que el país passa a ser un "tauler" internacional
@IgnasiMiranda 17/04/2018

Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, i Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la dura situació que pateix Síria després de 7 anys de guerra i amb les grans potències del món enfrontant-se utilitzant aquest territori com a "tauler d'escacs". Així s'expressava, per exemple, el palestí Said durant el col·loqui. Pursals, per la seva banda, ha destacat que "certament s'acaba la guerra civil entre sirians i ara comença un altre conflicte entre interessos a nivell internacional".

Sobre l'atac de dissabte sobre Síria, liderat pels Estats Units amb el suport de França i el Regne Unit, el politòleg ha recordat que "s'havia certificat que Síria no tenia armes químiques, però va produir-se una explosió la setmana passada amb aquest armament, cosa que ha sorprès molt". En aquesta línia, ha destacat que "s'ha fet un atac de resposta preventiva i, partint d'aquesta situació, l'amenaça d'un segon atac es manté", alhora que ha aclarit que "l'atac ha estat molt ordinari i estrany, perquè els danys als edificis d'armament químic han estat gairebé nuls, tot i que es van llançar una gran quantitat de míssils sobre Damasc". Verdaguer, a més, ha recordat que "de fet la guerra de Síria és, en realitat, entre potències estrangeres de la qual ha sortit victoriós el president Bashar El Assad, agradi o no".

Finalment, Mohamed Said ha destacat el fet que "els Estats Units tenen a territori sirià 3.000 soldats", i que "ara comença la veritable batalla, entre l'Iran i Israel, que no permetrà mai cap presència ni control militar iranià sobre Síria". En un altre moment, el representant palestí ha lamentat que "Síria quedarà partida en trossos" i que "aquesta guerra donarà pas a un intent de redefinir fronteres des de les grans potències".

Es pot escoltar AQUÍ el programna El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 17 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET