ÔĽŅ Catalunya Cristiana
Peu de foto: Les possibilitats d'una sortida a la situació política actual, tema aquest dijous en 'El Mirador'
SOCIETAT 
"Catalunya viu un canvi de cicle polític; res no serà com abans"
Jordi López Camps, en un col·loqui amb Roberto Labandera i Carles Armengol, diu que "sortirem d'aquest conflicte" amb molts canvis
@IgnasiMiranda 19/04/2018

Roberto Labandera, exdiputat i militant del PSC, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt difícil" qualsevol acord per normalitzar la situació política a Catalunya. Armengol ha comentat que "un acord entre Catalunya i l'Estat espanyol no es troba en un horitzó gaire immediat, encara que pot ser desitjable, però ha de passar temps perquè la situació està molt embolicada a tot arreu". En aquesta línia, ha lamentat que "no hi ha en aquests moments un lideratge que pogués acostat posicions".

Labandera
ha recordat "les dificultats que tenen les forces polítiques al Parlament, perquè la majoria independentista que pot formar govern no s'acaba d'entendre, tot i que el país necessita un president i un executiu". Ha recordat que "les dificultats objectives passen pel clima d'enfrontament que hi ha i la situació emocional que hi ha des d'abans de les eleccions fins ara, cosa que complica molt qualsevol entesa". Finalment ha subratllat el contrast entre "l'escepticisme gairebé absolut i la necessitat total de tenir govern".

I per la seva banda, L√≥pez Camps ha recordat que "vivim un moment excepcional per la seva pr√≤pia complexitat ja que, al darrere de les relacions Catalunya-Espanya, s'han produ√Įt altres conflictes que han arribat a l'arena pol√≠tica". En aquest context, ha destacat que "hi ha m√©s protagonisme fora dels partits que no pas a dintre", i ha recordat que "s'est√† reformulant el tradicional mapa pol√≠tic dividit entre dretes i esquerres". Despr√©s d'assegurar que "sortirem d'aquest conflicte", l'exdirector d'Afers Religiosos ha dit, en un altre moment, que "l'aparell de l'Estat est√† desbocat, actuant al marge de la iniciativa pol√≠tica, i s'ha comen√ßat a q√ľestionar el r√®gim constitucional del 1978, fins al punt que estem vivint un canvi de cicle pol√≠tic en qu√® res no ser√† com abans".

Es pot escoltar AQU√ć el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 19 d'abril.ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET