ACTIVITATS 
Primer simposi de campanes, campanars i campaners
La celebració s’ha fet dins el marc de la 31a Trobada de Campaners l’Os de Balaguer
Macià Grau 30/04/2018

El poble d’Os de Balaguer, situat a la Noguera, ha acollit aquest cap de setmana la 31a Trobada de Campaners que organitza cada any la Confraria de Campaners de Catalunya conjuntament amb l’Ajuntament d’Os. La celebració, que ha reunit més de 2.000 visitants, ha estat una oportunitat per posar en valor l’ofici històric dels campaners, que cada vegada són menys a causa de les innovacions tecnològiques.

La trobada d’aquest any ha anat marcada per la celebració del primer simposi de campaners, que s’ha celebrat per primera vegada per retre homenatge a tots els campaners que lluiten per mantenir l’ofici. Durant el simposi, els 80 campaners que hi han participat han reflexionat sobre la situació actual dels diferents tipus de tocs de campana de Catalunya, que fa un any van ser declarats Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat.

Paral·lelament a la Trobada, els carrers d’Os de Balaguer han acollit també aquests dies la Fira de la Campana, una fira on es reuneixen empreses especialitzades del sector, des de fonedors fins a instal·ladors de campanes, i que també inclou parades de productes tradicionals. L’Ajuntament d’Os ja ha explicat que tant el simposi com la trobada han tingut un “gran èxit de participació”, i ha donat les gràcies a tots els campaners que “amb la seva il·lusió i esforç permeten mantenir viu aquest ofici tan arrelat entre nosaltres i que alhora forma part de la nostra cultura i de la nostra forma de ser”.

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET