ÔĽŅ Catalunya Cristiana
Peu de foto: L'advocada Olga Ortiz ha lamentat que la sentència només hagi valorat una part de l'actitud de la víctima
SOCIETAT 
"La definició d'agressió sexual, en ser complexa, s'ha d'ampliar"
Olga Ortiz, en un col·loqui amb Xavier Puigdollers i Mireia del Pozo, diu que la sentència contra 'La Manada' es queda en la no resistència
@IgnasiMiranda 02/05/2018

Mireia del Pozo, gerent del Centre d‚ÄôEstudis Econ√≤mics i Socials, Xavier Puigdollers, president de l'Associaci√≥ d'Amics de Sant Ramon de Penyafort, i Olga Ortiz, advocada i exregidora de l'Ajuntament de Matar√≥, han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt injusta" la sent√®ncia contra 'La Manada', que condemna els 5 nois dels Sanfermines 2016 a 9 anys de pres√≥ per ab√ļs sexual continuat per√≤ no pas per violaci√≥. Del Pozo ha destacat que, en con√®ixer el veredicte judicial, va sentir "una tristesa absoluta, perqu√® no nom√©s van perdre les dones, sin√≥ tot el pa√≠s, tota la societat". En aquesta l√≠nia, ha afegit que "hi ha un abans i un despr√©s, perqu√® la interpretaci√≥ de les lleis pot anar cap a una banda o una altra".

Per la seva banda, Puigdollers ha comentat que "vivim un moment hist√≤ric en qu√® els jutges han parlat, i el pitjor √©s que aquest pronunciament en seu judicial ha creat dist√†ncia, segurament irreparable". Ha destacat com a clau "la paraula viol√®ncia, que s'interpreta de manera diferent en aquest cas de 'La Manada', davant el qual els jutges no veuen viol√®ncia, i en el proc√©s independentista catal√†, en qu√® hi ha unes persones en pres√≥ preventiva per delictes que requereixen viol√®ncia sense que aquesta s'hagi produ√Įt". L'advocat ha afegit que "hi ha un evident menyspreu a la dignitat de la dona i tamb√© una frivolitzaci√≥ del sexe".

Olga Ortiz ha dit que "jurídicament és una sentència que descriu uns fets detallats, en 375 fulls, per intentar explicar per què no hi ha una agressió sexual". Ha admès que "la definició d'agressió sexual és complicada, i és per això que s'ha d'ampliar", però ha assegurat que el cas dels "la situació de cinc nois que assetgen una dona i la posen en un carreró és clarament una agressió". La també advocada ha conclòs que "la sentència parla constantment d'uns sorolls que se senten i que poden ser dolor o pena però, en canvi, com que la víctima no mostra un esforç per negar-s'hi davant cinc homes, passen a descartar la violació". Els tres participants en el col·loqui també han mostrat el mateix parer en el moment de demanar canvis en el Codi Penal.

Es pot escoltar AQU√ć el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 2 de maig.ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET