Sor Isaura (monestir de Pedralbes)
EDITORIAL 
La Pasqua del Malalt
Redacció 03/05/2018

Som ben conscients que entre els nostres lectors hi ha persones malaltes, de vegades amb llarga malaltia i, també, familiars de malalts. Tots requereixen la comprensió, el suport i l’ajut de la comunitat cristiana. Llegir en comunitat a l’habitació d’un hospital o d’una clínica, o a casa mateix, és una experiència de comunió que pot consolar, encoratjar i obrir horitzons.

També hi ha persones malaltes que, malgrat les seves limitacions, escriuen regularment i envien els seus escrits a molts d’altres. Així ho fa Càrol Garcia, una veritable apòstol, malalta crònica, autora de Mi hermana África, el continente que cambió el rumbo de mi vida (Lleida, Milenio, 2016) i d’uns «correus dels dimarts» que envia a centenars de persones. Escriu: «Des de la meva cadira de rodes, en els millors moments, o des del llit de l’hospital, en els més durs, m’ho torno a replantejar tot i a afrontar la realitat tal com és. M’adono que quan he aconseguit distanciar-me del meu “jo” com a centre de tot, un munt de coses boniques continuen passant al meu voltant. Els rostres, els gestos, els detalls d’atenció i d’afecte de tots els que m’envolten i d’aquells que d’una manera o altra es fan presents malgrat la distància, es van fent font de goig.» També mossèn Ramon Prat de Lleida, acreditat teòleg pastoral, avui malalt, explica en el Primer Pla d’aquest número com, des de la malaltia, ha escrit el llibre de la seva vida.

A moltes parròquies i comunitats, aquests diumenges s’administra comunitàriament el sagrament de la Unció dels Malalts. És una experiència molt rica: per als malalts que la reben, per a les persones que els acompanyen i per als preveres que l’administren. També per als nens i nenes veure com els malalts i ancians són ungits amb l’oli dels malalts esdevé una catequesi memorable.

Jesús va fer dels malalts destinataris privilegiats de la seva acció. Ésser guarit i ésser salvat són afirmacions que tenen molt en comú.

Des d’aquestes pàgines desitgem bona Pasqua als nostres lectors malalts i a les seves famílies. Que al voltant del llit del dolor esdevinguem comunitats esperançades i esperançadores.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET