ACCIÓ SOCIAL 
Migra Studium denuncia les vulneracions de drets que pateixen els interns del Centre d’Internament d’Estrangers
Els voluntaris han detectat la presència de menors i de persones que pateixen greus problemes de salut al CIE de la Zona Franca
Redacció 04/05/2018

La Fundació Migra Studium ha denunciat que al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona s’hi segueixen vulnerant els drets dels interns. Així ho ha fet saber a l’informe anual que elabora la Fundació juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, i que pot fer gràcies a l’experiència viscuda per l’equip de visites al CIE. L’informe d’aquest any està basat en les visites realitzades pels voluntaris durant el 2017, i com els anys anteriors, alerta de nombroses irregularitats.  

La primera d’aquestes irregularitats, com explica l’informe, fa referència a la presència de menors i persones que pateixen greus problemes de salut i/o discapacitats. Un 21,15% dels interns declaraven ser menors d’edat, dels quals només tres han estat reconeguts com a tals i han estat posats en llibertat. A més, entre les persones visitades, els voluntaris n’han trobat 22 que patien malalties cròniques com epilèpsia o diabetis i que no han pogut continuar amb el tractament a causa del seu internament. Dins d’aquest grup hi ha 9 persones amb greus problemes psicològics, que segons la Fundació no han pogut rebre l’atenció adequada per manca de personal especialitzat.

Aquesta no és la primera vegada que la Fundació Migra Studium alerta de les vulneracions dels drets dels interns als CIE, i és per això que l’entitat sempre s’ha posicionat a favor del tancament d’aquests centres. Tot i això, mentre continuïn oberts, ja ha advertit que seguirà amb la tasca d’acompanyament als interns, per “detectar i prevenir abusos i vulneracions de drets”. L’informe complet es pot consultar a la pàgina de la Fundació Migra Studium: www.migrastudium.org.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET