Oriol Domingo, Lluís Batlló i Guillem Pursals, aquest dilluns en el programa 'El Mirador'
SOCIETAT 
Torra, entre "complir la llei" i "fer un joc de mans polític"
Lluís Batlló i Oriol Domingo discrepen en un col·loqui on Guillem Pursals veu dos escenaris: "les estructures d'Estat i l'autonomisme"
@IgnasiMiranda 15/05/2018

El periodista Oriol Domingo, l'advocat penalista Lluís Batlló i el politòleg Guillem Pursals han destacat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la importància de tenir govern a Catalunya a partir d'ara. Batlló ha destacat que "hi ha dos discursos de Quim Torra: el de dissabte, molt en la línia Puigdemont, i el de dilluns, en què ha parlat més del programa". El lletrat ha mantingut que "és bo per a tots els ciutadans tenir un govern, que tregui el 155, però també és normal ser escèptics davant de la possibilitat que Torra sigui un titella o segueixi la llei, encara que no s'amagui del seu desig independentista i republicà". Finalment ha dit que veu "bé que això sigui una retòrica i un debat, no pas una desobediència, cosa que ja no està bé", i ha expressat el seu desig que "el nou president parli i plantegi, però no faci res que violi la Constitució i l'EStatut".

Per la seva banda, Pursals ha assegurat que "hi ha dos escenaris: tot el que s'ha de fer amb les estructures d'Estat, com ha plantejat el president Quim Torra, i tot el que veu la CUP com autonomisme perquè s'encabeix en un marc autonòmic". En aquesta línia, ha comentat que "ara la Generalitat recupera les institucions, i podrà seguir controlant les dotacions econòmiques". Oriol Domingo ha defensat "que es deixin els 100 dies al nou govern, com és tradició", i ha posat l'exemple de l'arribada de Tarradellas, "que va venir abans de la Constitució i es va fer un joc de mans, polític, entre legalitat i voluntat del poble". En el programa 'El Mirador de l'actualitat', analitzarem la investidura de Quim Torra, que culmina aquest dilluns amb la seva elecció com a president i obre un nou escenari polític, amb la situació desbloquejada.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 14 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET