VATICÀ 
El Vaticà actualitza les normes per a les contemplatives
Presentada la instrucció “Cor orans”
Redacció 16/05/2018

El Vaticà ha presentat la instrucció Cor orans (cor orant) sobre la vida contemplativa de les congregacions religioses femenines. D’aquesta manera es busca ajudar a comprendre les indicacions assenyalades en la constitució apostòlica sobre la vida contemplativa femenina Vultum dei quarere i aclarir-ne dubtes.

La instrucció es desenvolupa en quatre capítols: l’autonomia dels monestirs, les federacions dels monestirs, la separació del món i la formació.

En cadascuna d’aquests parts la instrucció proposa elements que parlen de la voluntat de renovació, unitat i salvaguarda dels principis de vida contemplativa.

Entre les novetats de la instrucció destaca la normativa sobre els nous mitjans de comunicació social, especialment mitjans electrònics i xarxes socials: “Aquests mitjans han de ser utilitzats amb sobrietat i discreció (...) per motius d’informació, formació o treball” i apunta a “la salvaguarda del recolliment i del silenci”.

I pel que fa als criteris que poden contribuir a la decisió de tancar un monestir, subratlla que “s’ha d’evitar absolutament el reclutament de candidates d’altres països quan l’única finalitat sigui salvaguardar la supervivència del monestir”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET