Pilar Serrano, Jordi Julià, Montse Torrent i Xavier Oncins, aquest dijous en el programa 'El Mirador'
ACCIÓ SOCIAL 
"Els qui dormen al carrer tenint feina pugen del 5 al 15 per cent"
Jordi Julià (Càritas), en un col·loqui amb Montse Torrent, Pilar Serrano i Xavier Oncins, destaca la davallada a 956 sense llar
@IgnasiMiranda 17/05/2018

Jordi Julià, encarregat de publicacions i resums de premsa de Càritas Diocesana de Barcelona, Pilar Serrano, responsable de Comunicacio i intervencio de La Merienda, una de les entitats implicades en el recompte, Montse Torrent, col·laboradora de Justícia i Pau, i Xavier Oncins, representant de l'antenció als sense llar a Badalona, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, el recompte de persones als carrers de Barcelona i d'altres ciutats catalanes, que ha portat la matinada anterior un important missatge de sensibilització davant la problemàtica dels sense llar. Jordi Julià ha destacat que "aquest any les persones que dormen al carrer, segons el recompte de Barcelona, han disminuït concretament de 1.026 a 956, mentre que el 2015 eren d'unes 600". Oncins ha destacat que "a Badalona hi ha augment, perquè la crisi ha castigat uns determinats barris d'aquesta ciutat però també perquè el recompte s'ha fet amb més rigor".

Per la seva banda, Pilar Serrano ha explicat que es dedica "a la intervenció individual de cada persona, per veure la seva situació", i ha anunciat que "la nit del 5 al 6 d ejuny es farà un contacte amb aquestes persones que viuen al carrer, per saber què necessiten i la vulnerabilitat que tenen". Julià ha comentat que "a Barcelona es fa al novembre un diagnòstic del recompte", i ha revelat que, "han augmentat del 5 al 15 per cent les persones que dormen al carrer i tenen feina". I Montserrat Torrent ha assegurat que "la situació està molt malament perquè no hi ha habitatge social, i el que existeix és mínim", i ha denunciat que "això porta molts anys així". Ha lamentat que "no s'ha portat mai a la Generalitat una política d'habitatge, perquè no s'hi han posat els diners". Igualment Torrent ha dit que, "si no s'hagués deixat vendre tot l'habitatge de protecció oficial que hi havia a Catalunya, no s'hauria arribat a aquesta situació", i ha recordat que "es necessita molt de temps per poder solucionar el problema".

A Barcelona s’han realitzat cinc recomptes de persones dormint al carrer. Quatre d’ells organitzats per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), el 2008, el 2011, el 2016 i el 2017, i un cinquè per Arrels Fundació el maig de 2015. Els recomptes d’una nit tenen el doble objectiu de comptabilitzar el nombre de persones que dormen al carrer en un moment concret i de detectar nous espais de pernocta a partir d’una prospecció exhaustiva de tota la ciutat. Des del 2008 la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) ha fet un esforç per recollir i sistematitzar dades de la situació de les persones sense llar a la ciutat, dades que s’han publicat en cinc informes.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 17 de maig

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET