ESGLÉSIA MÓN 
Pregària per la pau a Jerusalem
Mons. Pierbattista Pizzaballa condemna tot tipus de violència
Redacció 17/05/2018

Els fidels de la diòcesi de Jerusalem es recolliran en pregària el 19 de maig, vetlla de Pentecosta, per demanar a “l’Esperit Sant que il·lumini els cors i canviï les ments dels líders polítics perquè es reuneixin per resoldre aquest conflicte que dura més de cent anys”. Així ho ha explicat a AsiaNews el P. Ibrahim Shomali, sacerdot palestí i canceller del patriarcat llatí de Jerusalem.

La convocatòria de la pregària l’ha feta l’administrador apostòlic del patriarcat, Mons. Pierbattista Pizzaballa. El prelat ha expressat el “dolor profund pels violents enfrontaments, enèsima explosió d’odi i violència”.

Segons Mons. Pizzaballa, la situació ha esdevingut “un cercle viciós i estem obligats a condemnar tota forma de violència, tot ús cínic de vides humanes i de violència desproporcionada”. Per això, ha convidat tota la comunitat cristiana de la diòcesi a pregar “per la pau per a tots els habitants, per la pau a Jerusalem, per totes les víctimes d’aquest conflicte interminable”. I ha afegit: “Tots hem de pregar encara més per la pau i per la nostra conversió i per la de tothom.”

El P. Ibrahim ha assenyalat que aquesta pregària es farà a totes les parròquies del patriarcat, a les 17.00,  i “també el diumenge de Pentecosta serà una jornada per la pau. Jerusalem és la mare de tots aquells que viuen en aquesta terra: cristians, musulmans i hebreus”. Per això, la invitació a “pregar per la nostra terra” s’adreça “a totes les persones de bona voluntat”.

Preocupació del Papa

El papa Francesc també ha manifestat la seva preocupació per l’augment de la violència “que allunya cada cop més del camí de la pau, del diàleg i de les negociacions”.

El Pontífex ha mostrat el seu “gran dolor pels morts i ferits” i ha reafirmat que “mai l’ús de la violència condueix a la pau. La guerra crida a la guerra, la violència crida a la violència”. Així, ha demanat a totes les parts implicades i a la comunitat internacional que renovin l’esforç “perquè prevalgui el diàleg, la justícia i la pau”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET