L'Eucaristia serà el moment central de l'Aplec, a les 19.15 h a la Catedral de Tortosa
ESGLÉSIA CATALUNYA 
L'Aplec de l'Esperit, en directe a Ràdio Estel aquest dissabte
Serem a Tortosa, de 18.45 a 21.00 hores, per viure la gran trobada de joves de les diòcesis amb Seu a Catalunya
@IgnasiMiranda 17/05/2018

Ràdio Estel obre les portes, aquest dissabte 19 de maig, a la trobada de joves de les diòcesis amb seu a Catalunya: l’Aplec de l’Esperit. A partir de les 18.45 h, en directe des de Tortosa, compartirem amb els oients un programa especial sobre la jornada, amb la celebració central precedida de testimonis i explicacions sobre el que es viu en aquesta experiència d'Església, promoguda des de les Delegacions de Joventut. Després dels minuts inicials, transmetrem a partir de les 19.15 h ll'Eucaristia, des de la Catedral de Tortosa, presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i concelebrada pel pastor amfitrió, Enric Benavent, i la resta de bisbes de Catalunya. La Missa s'acabarà amb un enviament a proposar Jesucrist enmig del món.

L'Aplec de l'Esperit 2018, amb el lema "Crist és la vida", començarà amb un acte de benvinguda a les 14.00 h. al Parc Teodor González, un inici precedit per l'arribada i l'acollida amb animació i dinar. A les 16.00h, es faran diverses activitats per la ciutat de Tortosa que donaran pas a l'Eucaristia de Pentecosta a la Catedral. A les 22.30, després del sopar,  hi haurà un concert del grup Worship Central i, després, la pregària final del dia amb Worship.cat. La trobada, per a la qual s'espera la presència de més d'un miler de joves, tindrà continuïtat diumenge al matí a Sant Carles de la Ràpita, amb una activitat al Passeig Marítim a les 10.30 h i una celebració de renovació de les promeses del baptisme al Parc de Garbí. L'Aplec s'acabarà amb un dinar popular.

Aquesta vetllada, en la vigília de Pentecosta, és un nou espai religiós dins els esdeveniments extraordinaris que sempre volem cobrir. Per fer-ho, comptem amb a la generosa col·laboració econòmica i logística de les entitats, delegacions eclesials, associacions, organismes i moviments implicats en cada cas. Aquesta vegada, agraïm l’aportació de la Tarraconense, que fa possible l’arribada de l’Aplec de l’Esperit a molta gent.

L'Aplec de l'Esperit es va celebrar per primera vegada l'any 1978 a Siurana (Alt Empordà). Després ha tingut continuïtat els anys 1982 a Solsona, el 1985 a Poblet, el 1988 a Lleida, el 1991 a Manresa, el 1994 a Girona, el 1998 a Vilafranca del Penedès, el 2002 a la Seu d'Urgell, el 2007 a Tarragona, el 2010 a Terrassa, el 2014 a Banyoles i aquest 2018 a Tortosa.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET