ESGLÉSIA CATALUNYA 
Els bisbes veuen amb preocupació la iniciativa legislativa de l’eutanàsia
La reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense tracta diversos temes d’actualitat i perfila els preparatius de l’Aplec de l’Esperit
Redacció 18/05/2018

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit aquest 15 i 16 de maig a Tarragona per celebrar la 226 Conferència Episcopal Tarraconense, que ha tractat diversos temes d’actualitat com l’eutanàsia, l’apostolat seglar i l’Aplec de l’Esperit que se celebrarà aquest cap de setmana. La reunió, presidida per l’arquebisbe de Tarragona Mons. Jaume Pujol, ha comptat també amb la presència del Sr. Francesc Roig, president de Càritas de Catalunya, Mn. Josep Maria Romaguera, president del Centre de Pastoral Litúrgica, i el Sr. Daniel Sobradillo, l’ecònom de l’arquebisbat de Tarragona, entre d’altres.

De tots els temes que s’han tractat a la Conferència, en destaca la recent iniciativa legislativa per aprovar l’eutanàsia i el suïcidi assistit, una proposta que els bisbes veuen amb preocupació. És per aquest motiu que els prelats han aprofitat la reunió per recordar el compromís de l’Església en favor de la vida, a la vegada que han demanat mitigar el dolor i el sofriment mitjançant cures pal·liatives i legislacions en favor de la bona atenció als malalts. La Conferència ha servit també perquè Mons. Francesc Pardo, responsable de l’acompanyament del Secretariat Interdiocesà de Joventut informés dels últims preparatius de l’Aplec de l’Esperit 2018, que ja compta amb 1.000 joves inscrits.

Per acabar la reunió, els bisbes han felicitat el Sr. Joaquim Torra i Pla, el nou president de la Generalitat, i han desitjat que en aquests moments especialment delicats governi amb justícia i encert, cercant sempre el bé comú i la concòrdia de tots els catalans. El comunicat oficial de la Conferència Episcopal es pot consultar a la pàgina web de l’arquebisbat de Tarragona: www.esglesiadetarragona.cat.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET