ÔĽŅ Catalunya Cristiana
Peu de foto: Lluís Martínez Sistach ha estat aquest dilluns en el programa 'El Mirador', de Ràdio Estel
ESGL√ČSIA M√ďN 
Sistach: "Tenim un problema polític que cal resoldre amb diàleg"
El cardenal assegura que "la societat catalana no està trencada per aquest motiu, com tampoc les famílies ni les comunitats cristianes"
@IgnasiMiranda 21/05/2018

El cardenal Lluís Martínez Sistach ha fet seves aquest dilluns les crides que es fan darrerament, des de l'Església, a ser homes i dones de concòrdia en el difícil moment social i polític que viu Catalunya. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel en què el tema principal ha estat el gran projecte de les Grans Ciutats, nascut l'any 2014 a Barcelona, l'arquebisbe emèrit ha reivindicat la vigència "de l'encíclica de Pau VI Ecclesiam Suam, dedicada al diàleg", per assegurar que "l'Església fomenta el diàleg i ha de dir que, com que el problema és polític, s'ha de solucionar amb diàleg polític". En aquesta línia, ha afegit que "aquest missatge arriba directament a la causa, cosa que permet canviar les coses". Martínez Sistach ha destacat que "ja fa molt de temps que és necessari aquest diàleg, perquè política vol dir dialogar". El cardenal ha recordat que "la societat catalana en general no està dividida ni trencada per aquest motiu, com tampoc les famílies ni les comunitats cristianes, tot i que les persones tinguin opinions diferents". I sobre aquest tema, ha conclòs que "dialogar aporta camins de solució", i ha afegit que, "encara que l'Església pugui fer aportacions o ajudar, són els polítics els qui han de tenir un diàleg i solucionar el problema".

D'altra banda, Llu√≠s Mart√≠nez Sistach ha repassat diferents √†mbits en qu√® ell es troba actualment implicat i comprom√®s. Ha recordat que encara forma part "de tres dicasteris, el dels Laics, Fam√≠lia i Vida, el Tribunal Suprem de la Signatura Apost√≤lica i el Consell Pontifici per als Textos Legislatius", que li donen "molta feina, amb viatges a Roma una o dues vegades cada mes". Sobre la reforma de la C√ļria que vol fer el Papa Francesc, Sistach ha destacat que "s'est√† fent, en el seu aspecte estructural, reduint o no, per√≤ el m√©s important s√≥n les persones que es trien per portar aquests dicasteris" reorganitzats, i ha insistit en "la import√†ncia de l'Evangelii Gaudium, un document que planteja una conversi√≥ personal i pastoral", i per tant, la veritable "reforma".

L'arquebisbe em√®rit de Barcelona ha recordat els temes tractats en el Congr√©s de les Grans Ciutats, organitzat per la Fundaci√≥ Antoni Gaud√≠ constitu√Įda per ell mateix a Barcelona. "L'enc√≠clica Laudato Si, amb la preocupaci√≥ pel medi ambient, i les grans ciutats formen un tema fonamental avui, perqu√® aviat els qui viuen a grans ciutats arreu del m√≥n arribaran al 72 per cent", ha comentat. El cardenal Mart√≠nez Sistach igualment ha recordat que "D√©u ha posat la creaci√≥ al servei de tota la humanitat, no nom√©s dels rics, sin√≥ tamb√© dels pobres i de tothom, motiu pel qual hem de tenir cura de la terra; no podem separar l'evangelitzaci√≥ i la fe d'aquesta protecci√≥". Ha recordat que "l'aigua, amb experts i el paper de l'administraci√≥ i una taula de l√≠ders de diverses religions", va ser una de les grans √†rees tem√†tiques, juntament amb la qualitat de l‚Äôaire i el problema de les deixalles.

Nou llibre i futurs projectes sobre grans ciutats

Llu√≠s Mart√≠nez Sistach presentava el 18 d'abril passat el llibre ‚ÄėLaudato Si‚Äô y grandes ciudades. Aquest volum recull les pon√®ncies presentades en el segon Congr√©s organitzar per aquests fundaci√≥ catalana, unes sessions que es van celebrar a Rio de Janeiro del 13 al 15 de juliol de 2017. El cardenal ha recomanat la lectura d'aquest volum, perqu√® "pot entendre tothom els continguts dels treballs", i ha assegurat que "el treball sobre grans ciutats s'est√† movent molt". Finalment ha anunciat que, des de la Fundaci√≥ Antoni Gaud√≠ per a les Grans Ciutats, s'est√† treballant "per organitzar un proper congr√©s que necessita preparaci√≥ amb temps".

L'arquebisbe em√®rit de Barcelona, als seus 81 anys, ha revelat que est√† treballant "perqu√® es pugui recon√®ixer com a miracle, atribu√Įt a Antoni Gaud√≠ per a la seva beatificaci√≥, el fet que no hi ha hagut cap accident greu, des de 1883, en m√©s d'un segle d'obres al temple de la Sagrada Fam√≠lia i, per tant, no ha mort ning√ļ". D'altra banda, ha defensat "la promoci√≥ de les visites, que tenen una dimensi√≥ evangelitzadora, a m√©s de cultural i art√≠stica".

Es pot escoltar AQU√ć el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 21 de maigÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET