Oriol Domingo, Daniel Arasa i Lluís Batlló han participat aquest dimarts en 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Els consellers en presó o a l'estranger haurien de poder exercir"
L'advocat Lluís Batlló, en un col·loqui amb els periodistes Oriol Domingo i Daniel Arasa, diu que "prendre possessió no té protocol"
@IgnasiMiranda 22/05/2018

El periodista Oriol Domingo, el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Daniel Arasa, i l'advocat penalista Lluís Batlló han comentat aquest dimarts, en el programa El Mirador de l'actualitat, que no creuen que el nou govern de Quim Torra prengui possessió aquest dimecres, a causa de l'absència del decret de nomenament publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Batlló ha dit que, en principi, "no hi hauria d'haver cap problema perquè aquests consellers exerceixin el seu càrrec, independentment que estiguin a la presó o a l'estranger". Dit això, ha afegit que "no és en absolut pràctic, tot i que Mariano Rajoy podria esperar a la interlocutòria del jutge per veure si aquestes persones són habilitades". El lletrat ha conclòs que "s'hauria de publicar el decret amb els nomenaments i acabar amb l'article 155", i ha aclarit que "la presa de possessió no requereix cap protocol, a diferència de la investidura, i es podria fer amb una signatura des de la presó o des d'allà on siguin els nomenats".

Daniel Arasa, per la seva banda, ha recordat que "tothom utilitza les lleis segons vagi bé a cadascú". Més enllà dels fets jurídics, ha comentat que "els nomenaments es fan per embolicar la troca", i que "és un gran error de Torra, que tenia una oportunitat d'apaivagar les coses i no ho ha fet, encara que això no vulgui dir deixar de defensar els seus principis". Arasa, a més, ha recordat que alguns dels consellers empresonats són "amics personals" seus, però ha deixat clar que, "tot i que sàpiga greu, no estan en condicions d'exercir de consellers". Oriol Domingo ha discrepat d'aquests arguments per recordar que "el govern espanyol havia vist de bon grat que Puigdemont es presentés a les eleccions el 21D i, quan ho fa i després dels resultats que hi ha, tot són pegues". A banda de destapar aquest fet, el periodista ha criticat que "s'hagin rebutjat després diversos candidats", i ha assegurat que "no és Torra qui posa pals a les rodes, sinó el jutge Pablo Llarena, que l'únic que ha de fer és posar en llibertat els consellers, que són innocents mentre no es demostri el contrari i tenen drets polítics; ho té molt fàcil".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 22 de maig

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET