ACTIVITATS 
Presentació del VI Festival Internacional de Música Antiga de Poblet
L’edició d’aquest any recordarà el monjo i compositor renaixentista Mateu Fletxa el Vell, que va morir al monestir el 1553
Macià Grau 22/05/2018

Dimecres passat, 16 de maig, es va presentar al Caixa Fòrum de Barcelona el Festival Internacional de Música Antiga que organitza des de fa sis anys el monestir de Poblet. L’acte de presentació, que va comptar amb la presència dels dos col·laboradors principals del Festival, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació CIMA, va servir perquè els organitzadors fessin pública la programació d’enguany, que inclou diverses novetats respecte les anteriors edicions.

Tal com va explicar el pare abat de Poblet, fra Octavi Vilà, la primera de les novetats és l’homenatge que es farà al compositor renaixentista Mateu Fletxa el Vell, que va morir com a monjo de Poblet l’any 1553. Durant la vetllada del 12 d’agost, el musicòleg Josep M. Gregori farà una conferència sobre la seva figura, i posteriorment s’interpretarà una de les seves obres més destacades, les “Ensaladas”, a l’antic dormitori dels monjos. “Serà interessant escoltar la música de Mateu Fletxa en un espai únic, l’antic dormitori dels monjos, on ell dormí vivint a Poblet i on possiblement rememorà les seves composicions mentalment en el silenci de la nit monàstica”, va exposar el pare abat de Poblet. Una altra de les novetats és la inclusió de dues noves agrupacions a la programació: el grup Tasto Solo i la Jove Capella Reial de Catalunya. Totes dues formacions, escollides per Jordi Savall, director artístic del Festival, són una clara aposta de futur, en ser grups emergents i amb gran projecció internacional.

Els concerts tindran lloc els dies 10, 11 i 12 d’agost a les 21.30h, i es repartiran en tres localitzacions del monestir: la plaça, l’antic refetor dels conversos, i l’antic dormitori dels monjos. La programació completa del Festival es pot consultar a l’agenda del Departament de Cultura de la Generalitat: agenda.cultura.gencat.cat.

 

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET