UN NOU LLINDAR Foto: Sor Isaura (monestir de Pedralbes)
Fer mel de tota flor
Sebastià Taltavull 23/05/2018

Acostumats sovint a jutjar-nos i prejutjar-nos, a pensar i parlar malament els uns dels altres, a caure en la temptació d’erigir-nos en inquisidors implacables del pròxim, a afavorir des de l’anonimat ambients de desprestigi i justificar comportaments intolerables, sempre amb més voluntat de destruir que de construir…, així fem transcórrer la vida amb el colorant negrós del mal humor i la queixa constant.

«Som convidats a sortir dels nostres egoismes i fer mel de tota flor, urgits a forjar nous ambients positius, creant xarxes de sana comunicació que escampin la notícia que Déu ens estima.»

Algú ha vist i ha descrit així la realitat que ens envolta i amb l’agreujant de dir «és que podem fer tan poc per posar-hi remei i fer que aquest ambient canviï!». Davant d’això i observant la dinàmica de les relacions interpersonals que veiem a l’Evangeli, contemplant Jesús i els qui el segueixen, hom s’adona que la nostra missió en el món és pensar, parlar i actuar com ho fa Jesús.

Tanmateix, la vida de cada dia presenta moltes oportunitats aprofitables per estendre la bondat, la veritat i la bellesa, atributs tots ells que ho són de Déu i en Ell troben el seu fonament i projecció. L’espiritualitat que traspua ens dona el goig de contemplar-lo com a la màxima comunicació d’un amor que es contagia i el defineix. En la revelació que hem rebut de forma gratuïta amb el do de la fe i que ens obre el cor a l’amor infinit de Déu, que és Pare, Fill i Esperit Sant, hi ha el seu màxim apropament a la humanitat, la infinita predilecció de sentir-nos estimats com a fills, la proposta de fer un món de germans i el goig consolador de sentir-nos acompanyats i marcats pel segell de l’Esperit Sant promès, present i actuant en cada persona i vetllant la seva dignitat.

D’aquesta identitat, que omple de sentit la vida perquè prové de Déu, que és Amor, i ens orienta cap a Ell, podem treure tot allò de bo i positiu que hi ha en les persones, els esdeveniments i les coses, i vèncer prejudicis, intoleràncies, incomunicació, actituds inquisitorials, visions negatives i mal humor dominants… Som convidats a sortir dels nostres egoismes i fer mel de tota flor, urgits a forjar nous ambients positius, creant xarxes de sana comunicació que escampin la notícia que Déu ens estima i per Jesús ens diu «manteniu-vos en el meu amor».

Sebastià Taltavull
Bisbe de Mallorca

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET