Jordi López Camps, Òscar Ramírez i Joan Morell han participat aquest dijous en 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
La formació de govern, "en mans de Torra" o "per culpa de Rajoy"
Discrepàncies entre Òscar Ramírez (PP) i Jordi López Camps (Òmnium) en un col·loqui on Joan Morell (PDeCAT) defensa els nomenaments
@IgnasiMiranda 24/05/2018

Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos, Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, i Òscar Ramírez, conseller del PP al districte de Sarrià, han destacat la importància de tenir govern a Catalunya per normalitzar la situació política, tot i que el representant dels populars ha discrepat amb els altres dos membres de la taula sobre l'origen del problema d'aquests dies, amb la no publicació del decret de nomenament dels nous consellers. Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat, on Morell ha destacat que, "un cop ha estat proposat un candidat a presidir el govern i ja ha pres possessió, ara estem aturats perquè els senyors del 155 no volen publicar el decret, quan és el president de la Generalitat qui té la potestat de fer la proposta, que s'ha de publicar, encara que després es pugui impugnar". En aquesta línia, ha denunciat que "això és una estratègia per guanyar temps".

Òscar Ramírez ha comentat que "tenir o no tenir un govern efectiu, amb uns consellers habilitats per exercir els seus càrrecs, està en mans de Quim Torra, perquè difícilment podran fer les seves funcions unes persones que estan o a la presó o fugades". També ha destacat que "Torra no té ganes de governar, com demostra el fet que, a la sessió parlamentària d'aquest govern, no compareixerà a la cambra com està marcat". López Camps, per la seva banda, ha negat que els consellers nomenats i que són fora estiguin fugats de la justícia, perquè "aquest conflicte està qüestionant el valor en abstracte de la justícia, perquè una cosa que aquí és delicte sembla que no és el mateix al Regne Unit, Bèlgica i Alemanya com a mínim". En aquesta línia, ha aclarit que, "si hi ha algun responsable que no hi hagi govern ara a Catalunya, és Mariano Rajoy" i que, "si té o no té sentit, entrem en una discussió d'un altre nivell, però està clar que persones que no estan inhabilitades han de poder ser formalment nomeenades".

En 'El Mirador de l'actualitat', hem explorat el recorregut que pot tenir el nou govern de Quim Torra, tenint en compte la màxima complexitat del moment actual i ara, particularment, el fet que el govern espanyol estigui bloquejant la presa de possessió dels consellers a causa del nomenament de Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig i Dolors Bassa.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 24 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET