ESGLÉSIA CATALUNYA 
Aplec a l’ermita de la Mare de Déu de Canòlich
L'arquebisbe Joan Enric Vives ha exhortat a "no renunciar mai a les nostres tradicions"
Joan Boronat 28/05/2018

El tradicional aplec de l’ermita de la Mare de Déu de Canòlich, pertanyent a  la parròquia de Sant Julià de Lòria, s'ha celebrat diumenge 27 de maig. La inseguretat del temps no ha impedit que més d’un miler de persones s'hagin donat cita al santuari, situat a més de 1.600 metres d’altitud.

A la carpa instal·lada davant l’ermita s'ha celebrat l’eucaristia presidida per l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, que aquest dies realitza la Visita Pastoral a les parròquies andorranes, amb l’assistència de les principals autoritats de l’Estat. El prelat ha posat de relleu la pervivència d’aquest aplec de llarga tradició “que esdevé un dels molts signes identitaris del nostre petit país” i ha exhortat a “no renunciar mai a les nostres tradicions”.

Previ a l’ofertori de la missa, deu parelles de l’Esbart Lauredià, abillades amb el vestit tradicional, han ballat, davant l’altar i per 20è any consecutiu, la dansa típica amb l’exprés arranjament de la música dels Goigs en llaor de la Verge.

Posteriorment, el bisbe ha beneït el terme i els 6.000 pans que com és costum són repartits després entre els assistents a l’aplec i distribuïts també entre diversos centres socials.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET