Guillem Pursals, Lluís Foix i Xavier Puigdollers han estat aquest dimarts en el programa 'El Mirador'
SOCIETAT 
"La corrupció no és només una avaria, sinó una gran injustícia"
Lluís Foix, en un col·loqui amb Xavier Puigdollers i Guillem Pursals, diu que "amb la sentència de la Gürtel, el govern no pot seguir"
@IgnasiMiranda 29/05/2018

El periodista Lluís Foix, el politòleg Guillem Pursals i l'advocat Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, han destacat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, que el problema polític de corrupció destapat per la sentència del cas Gürtel fa necessària la convocatòria d'eleccions immediates o la dimissió de Mariano Rajoy, més que no pas una moció de censura contra el president del govern espanyol. Foix ha destacat que "les mocions de censura poden presentar-se i es poden perdre o guanyar, perquè certament ningú no és insubstituïble". En aquesta línia, ha assegurat que "el nivell de corrupció que ha posat de relleu exhaustivament la primera sentència de la Gürtel faria necessari la convocatòria d'eleccions o d'un congrés extraordinari del PP". També ha afegit que, "amb aquesta sentència damunt de la taula, aquest govern no pot seguir exercint un temps llarg". Finalment el periodista ha comentat que "la corrupció no és només una avaria política, sinó una injustícia que va contra les llibertats perquè passa per tractes de favor i per agafar diners que no són seus".

Per la seva banda, Guillem Pursals ha destacat que "la moció de censura s'ha presentat de manera molt estranya, perquè d'entrada no té assegurats uns mínims suports perquè Pedro Sánchez passi a ser president del govern". En aquesta línia, ha lamentat que "això ens aboca a una situació d'inestabilitat, quan les noves eleccions igualment seran l'any vinent com a màxim, cosa que fa més recomanable seguir fent una oposició dura fins al final". Xavier Puigdollers ha dit que "aquest país és una mica estrany perquè, davant una situació molt complicada com la que teníem fins ara, han estat capaços de complicar-la encara més". Igualment ha assegurat que "el més lògic hauria estat que dimitís el president de l'executiu, mentre l'oposió només ofereix fer-lo fora sense deixar clara la solució dels altres problemes, perquè no es parla del problema territorial i del nacionalisme". Finalment ha conclòs que "la crisi general continuarà i, d'altra banda, veiem la secretària general del PP dient que els jutges no són infal·libles"

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat globalment l'última sacsejada política a Espanya després de la sentència del cas Gürtel, amb la moció de censura davant la qual Ciutadans té la clau. Es debatrà i es votarà al Congrés entre dijous i divendres. La influència de Catalunya en aquest nou terratrèmol que pot condicionar molt la vida política de les properes setmanes, tot i l’estabilitat que semblava que havia trobat el govern de Mariano Rajoy amb l’aprovació dels pressupostos.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 29 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET