ACCIÓ SOCIAL 
El grup d’Esplai Blanquerna de Tortosa, un arbre amb vocació de servir
L’esplai inaugura una nova seu i amplia els serveis que ofereix per ajudar els més vulnerables
Redacció 04/06/2018

A principis dels anys 80, i gràcies al Seminari de Tortosa, va néixer a la capital del Baix Ebre un esplai creat amb un únic objectiu: servir les persones més vulnerables. Amb aquesta intenció, l’esplai que va rebre el nom de Blanquerna, va començar a atendre persones de totes les edats i en diferents situacions, a les quals va oferir des d’activitats de lleure i companyia, fins a higiene i alimentació, sempre des del compromís cristià.

Ara, gairebé 40 anys més tard, el grup d’Esplai Blanquerna de Tortosa ja és tot un referent al territori pel que fa a l’atenció a les persones amb risc d’exclusió. Durant l’any 2017, Blanquerna va atendre 2.585 persones, amb l’ajuda de més de 100 voluntaris i professionals contractats. Tal com explica Federico Diego Espuny, pedagog i membre de l’esplai, aquesta entitat s’ha convertit en un “gran arbre amb vocació de servir els més petits i fràgils, els descartats i els més vulnerables”.

Una nova seu per oferir més serveis

Amb l’afany de seguir servint els que més ho necessiten, l’Esplai Blanquerna va inaugurar el passat 31 de maig una nova seu, situada al número 3 de la plaça Mossèn Sol. Aquest nou espai, que s’ha aconseguit gràcies a la gestió de Toni Polo i Núria Palau, és un lloc més gran que permetrà la formació de nous educadors, a la mateixa vegada que farà possible atendre més gent. Segons ha explicat Espuny, la nova seu “afavoreix la transparència, la relació, el respecte incondicional, i l’autenticitat, gràcies a la recuperació de vells elements que el pas del temps havien amagat”. Precisament un d’aquests elements és el dibuix d’un arbre a les parets del local, que expressa la voluntat d’agermanament de persones i famílies alhora que evoca l’Arbre de Ramon Llull, que inspirà el nom de l’associació.

La jornada d’inauguració va ser una ocasió de retrobament dels pioners del projecte, i d’acollida als nous col·laboradors i voluntaris, i va comptar amb la presència del rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral, mossèn Josep Ma Membrado.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET