ÔĽŅ Catalunya Cristiana
Peu de foto: Rafa Vilalta i Mohamed Said han participat aquest dimecres en 'El Mirador' ,també amb la periodista Georgina Pujol
SOCIETAT 
"Cal saber la situació dels sense llar i estudiar cas per cas"
Rafa Vilalta, que ha viscut 15 anys al carrer i col¬∑labora amb el cens, diu que "es pregunta a cadasc√ļ qu√® necessita i qu√® l'ha portat" a aix√≤
@IgnasiMiranda 06/06/2018

Rafael Vilalta, col¬∑laborador del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona i un dels protagonistes del reportatge sobre els sense llar em√®s pel programa '30 minuts' de TV3; Mohamed Said, president de l'Associaci√≥ Amics de Palestina a Barcelona, i Georgina Pujol, coautora del programa de TV3 guanyador del primer Premi Memorial Bisbe Joan Carrera, han compartit preocupaci√≥ pels sense llar aquest dijous en el programa El Mirador de l'actualitat. Sobre les √ļltimes experi√®ncies de contacte amb els qui dormen i viuen al carrer, i des de l'experi√®ncia d'haver viscut 15 anys al carrer, Vilalta ha assegurat que "el recompte, en ell mateix, no serveix per a res, perqu√® √©s com el pastor que va cap un cop l'any a la muntanya per comptar ovelles". En aquesta l√≠nia, ha afegit que, "cal saber la situaci√≥ de cada persona i estudiar cas per cas". Tamb√© ha comentat que "es pregunta quina situaci√≥ ha portat cadasc√ļ al carrer, qu√® necessitaria".

Mohamed Said ha destacat que "estem vivint des de fa temps una situaci√≥ molt lamentable als carrers de les grans ciutats". Ha dit que "els voluntaris tenen un gran valor, per√≤ l'habitatge √©s una q√ľesi√≥ pol√≠tica, dels governs municipals i auton√≤mics". El dirigent palest√≠ ha explicat tamb√© que "estan fallant moltes coses a la societat". Georgina Pujol ha lamentat que "el problema √©s b√†sicament el preu del lloguer i l'acc√©s de l'habitatge, perqu√® manca habitatge p√ļblic". Sobre el reportatge de 30 Minuts Fora de tot, els sense llar, ha comentat que viu tota¬† aquesta dura realitat "amb molta preocupaci√≥" i que "aquest reportatge va sorgir arran de llegir l'experi√®ncia de Finl√†ndia i a partir de la constataci√≥ que cada vegada hi ha m√©s persones vivint al carrer, un augment que ve per la manca d'habitatge p√ļblic, perqu√® les administracions no s'han ocupat del lloguer social".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el cens de persones sense llar, una acci√≥ de contacte amb les persones que dormen al carrer, La nit del 5 al 6 de juny, un grup de persones han tornat a sortir pels carrers de Barcelona a enquestar les persones que dormen al ras. S‚Äôha fet en una sola nit amb el suport de 600 persones volunt√†ries. Han detectat m√©s de 800 persones dormint al ras, de les quals m√© de 300 han contestat el q√ľestionari. L'objectiu del #CensSenseLlar √©s con√®ixer de primera m√† qu√® necessiten i quin grau de vulnerabilitat pateixen les persones que dormen al carrer per poder definir pol√≠tiques i dissenyar recursos efica√ßos. S'organitza poc despr√©s del recompte impulsat per la Xarxa d‚ÄôAtenxi√≥ a Persones Sense Llar que servir√† per dimensionar el sensellarisme a la ciutat.

Es pot escoltar AQU√ć el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 6 de juny.ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET