Josep Maria Turull, en un recent programa especial de Ràdio Estel dedicat al Dia del Seminari
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Josep Maria Turull, nomenat rector de la Sagrada Família
El canonge, que deixarà la direcció del Seminari Conciliar de Barcelona, s'encarregarà de la basílica i la parròquia
@IgnasiMiranda 11/06/2018

El cardenal Joan-Josep Omella ha nomenat Josep Maria Turull rector de la Basílica i la Parròquia de la Sagrada Família de Barcelona. El canonge deixarà, a partir del curs vinent, el càrrec de rector del Seminari Conciliar. Des del 2011, uns mesos després que Benet XVI presidís la dedicació del temple i signés la seva erecció com a basílica, Turull s'encarregava ja de les celebracions litúrgiques a l'església d'Antoni Gaudí. A més, després d'uns anys de culte per a ocasions especials aproximadament un cop al mes, la Sagrada Família ja acull, des del juliol de 2017, culte permanent al seu espai central, amb la Missa internacional tots els diumenges a les 9.00 hores.

Amb aquesta decisió, l'arquebisbe de Barcelona ha optat per una Rectoria única per a les dues realitats canòniques de l'obra gaudiniana: la parròquia, que físicament és la cripta des de fa moltes dècades, i la basílica, que inclou les naus i l'altar principal. Fins ara, el rector era Lluís Bonet Armengol, que passa a ser emèrit als seus 87 anys d'edat. Tota l'obra està gestionada per la Junta Constructora i el Patronat, que presideix Esteve Camps i que té actualment com a arquitecte responsable Jordi Faulí, successor de Jordi Bonet.

Josep Maria Turull Garriga va néixer a Parets del Vallès (Vallès Oriental) l’any 1966. Va ser ordenat de prevere el 22 de desembre de 1991. Es va llicenciar en Teologia Sistemàtica a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha estat vicari de les parròquies de Santa Maria de Barberà i de la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, així com rector de la parròquia de Sant Ramon de Penyafort, també a la capital catalana. Va ser vicari episcopal de la Zona 2 (Barcelona). Entre altres serveis, és professor d’Antropologia Teològica i Metodologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser nomenat rector del Seminari Conciliar de Barcelona i del Seminari Menor l’any 2005, nomenat aleshores per Lluís Martínez Sistach. A més, Turull ha estat el delegat de Pastoral Vocacional de l'arxidiòcesi entre els anys 2005 i 2011. L’any 2009 va ser creat canonge de la Catedral de Barcelona.













  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET