SOLIDARITAT 
La Comunitat de Sant’Egidio presenta el llibre “A la escuela de la paz”
La presentació s’emmarca dins l’aniversari dels 50 anys de la comunitat
Macià Grau 12/06/2018

El passat divendres 8 de juny es va presentar a la Basílica de Sant Just i Pastor el llibre “A la escuela de la paz, Educar a los niños en un mundo global”, coordinat per Adriana Gulotta juntament amb el suport de la Comunitat de Sant‘Egidio. Es tracta d’un llibre que explica les històries de resurrecció de molts infants, que gràcies a les escoles de la pau han superat situacions molt difícils, i han aconseguit construir les bases per a un futur millor.

L’acte va comptar amb la presència del sociòleg Javier Elzo, el catedràtic de la Universitat Ramon Llull, Josep Gallifa, el director de la Fundació Jesuïtes Educació, Enric Masllorens, i la il·lustradora Carme Solé, que van reflexionar de manera conjunta sobre les escoles de la pau i la seva funció.

Jaume Castro, responsable de Sant’Egidio a Barcelona, va ser l’encarregat de dirigir la presentació, enmig de l’atenta mirada de tots els joves i infants que van assistir-hi com a testimonis directes de les històries que narra el llibre. Castro va manifestar el seu agraïment a totes les persones que han fet possible el llibre, alhora que va explicar que la publicació no només tracta sobre les escoles de la pau: “És un dels llibres centrals que explica la història de Sant’Egidi ara que compleix 50 anys, explica la seva idea de fons que comença sempre a la perifèria, on descobrim que tots som iguals”.

Per altra banda, Josep Gallifa va descriure el llibre com “un recull magistral de bones obres”, i va explicar que les escoles de la pau són bàsiques per al futur de molts infants, ja que els donen una educació.

Les Escoles de la Pau

Les Escoles de la Pau són centres gratuïts coordinats per la Comunitat de Sant’Egidio, i caracteritzats per ser un entorn familiar on els nens poden seguir un itinerari escolar a través d’un model educatiu solidari amb els més desfavorits, i que intenta superar totes les barreres i discriminacions. Cada any, més de 70.000 nens d’arreu del món, la majoria dels quals es troben en risc d’exclusió, van regularment a les Escoles de la Pau d’Europa, Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET