David Feltrer, Carles Armengol i Ignasi Planas han participat aquest divendres en 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Torra ha fet bé d'anar a la inauguració dels Jocs Mediterranis"
En el programa 'El Mirador', hi coincideixen Carles Armengol, Ignasi Planas i David Feltrer en un col·loqui amb discrepàncies sobre el Rei
@IgnasiMiranda 22/06/2018

Ignasi Planas, militant de Reagrupament, Carles Armengol, membre de l'Assemblea Nacional Catalana i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i David Feltrer, graduat en Filosofia per la UNED i militant del PP, han analitzat aquest divendres la situació política de cara a l'hora de la veritat per a un diàleg que doni resultats sobre el futur de Catalunya. Amb la immediatesa de la trobada del rei Felip VI i Pedro Sánchez amb Quim Torra el mateix vespre en la inauguració dels Jocs Mediterranis a Tarragona, Armengol ha comentat que "el president Torra fa bé d'anar a Tarragona i també de plantejar les qüestions que va adreçar al Rei, perquè no pot fer un 'ara surto i ara m'amago', cosa que ha destapat un paper confús i un poc reconeixement com a actor polític"

Feltrer ha comentat que, "el Rei va exercir el seu dret a defensar-se i va donar la seva opinió, sense que això impliqui que té capacitat d'acció política". En aquesta línia, ha aclarit que "no està tan clar que cometés cap ingerència política", i ha conclòs que Felip VI "no va legitimar en cap moment la violència". Igualment el filòsof ha destacat que "el victimisme és una de les principals armes que té el nacionalisme". Per la seva banda, Planas ha defensat també "que el president Torra sigui present a l'acte inaugural dels Jocs Mediterranis, que és una activitat important que es fa a Catalunya"

Sobre la propera reunió dels presidents català i espanyol a la Moncloa, Ignasi Planas ha comentat que "és positiva en ella mateixa, però no donarà previsiblement cap resultat almenys immediat tangible". El militant del PDeCAT ha afegit que "molts catalans esperen un gest d'acostament de presos polítics a centres penitenciaris catalans". David Feltrer ha dit que "el president català ha de complir la llei, i sap que la via unilateral ha fracassat", tot i que ha admès que "no està clar que faci alguna cosa per situar-se en la legalitat, però ara és una utopia irrealitzable". Finalment ha aclarit que "no es persegueix ningú per les seves idees, sinó per fets". Carles Armengol ha dit que "el tema de complir o no la llei té trampes perquè, per exemple en el delicte d'odi, s'està fent un ús que pot fer pensar en el delicte d'opinió".  D'altra banda, ha recordat que "aquest diàleg és important, però no donarà fruits a curt termini, tot i que aquest govern, que no és gaire sòlid, pot donar sorpreses" més a llarg termini.

En aquesta edició del programa El Mirador de l'actualitat', hem comentat la difícil entrada en la dinàmica del diàleg, tant entre els governs català i espanyol com entre les diverses forces polítiques a Catalunya. Ens hem preguntat, en definitiva, si la reunió de Quim Torra i Pedro Sánchez, finalment el 9 de juliol, pot servir per desencallar els famosos 47 punts plantejats en el seu moment per Puigdemont a Rajoy.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 22 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET