ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Pep Daudé
La creu triomfant corona la façana de la Passió de la Sagrada Família
La peça fa 7,5 metres d’altura i pesa 18 tones
Redacció 03/07/2018

Després d’haver acabat l’hort i la pedrera i d’haver col·locat el grup escultòric del sepulcre buit, els treballadors de la Sagrada Família han instal·lat aquest dilluns a la façana de la Passió de la basílica la creu de la victòria sobre la mort.

Es tracta d’una peça feta amb pedra tesada que mesura 7,5 metres d’altura i pesa 18 tones, i que ja va incloure Antoni Gaudí en el primer croquis de la façana fet el 1892. Seguint les indicacions dels textos escrits pels col·laboradors directes del mateix Gaudí, al peu de la creu s’hi col·locaran de manera figurativa tres àngels que ja ha dissenyat l’escultor Lau Feliu: un aixeca les mans enlairant la creu, l’altre mostra la seva estima acaronant-la, i el tercer és agenollat i aixeca amb la mà el calze de la sang a l’alçada de la base de la creu. Per col·locar-la a la seva ubicació actual, a 30 metres d’altura, els operaris han hagut de tallar el trànsit del carrer Sardenya durant unes hores per posar-hi una grua, en el que ha estat una operació que els mateixos treballadors han considerat un “veritable repte”.

La creu triomfant

Una de les principals característiques de la façana de la Passió i de tot el projecte del temple en general és la seva marcada composició ascendent. Per aquest motiu aquesta creu, que és de naturalesa triomfal i es representa sense Crist, assenyala de manera directa cap al Crist ressuscitat situat just a la part superior. Es tracta d’una creu que simbolitza la victòria sobre la mort, ja que està situada damunt del sepulcre i a la vegada és la línia més elevada que assenyala cap al Crist ressuscitat.

La instal·lació d’aquesta creu gloriosa és una mostra més que les obres de la basílica de la Sagrada Família avancen a bon ritme, i ara ja només queden un 30% dels treballs per finalitzar-la. Tot i això, els responsables de l’obra ja han anunciat en nombroses ocasions que no estarà acabada abans del 2026.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET