ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: GIEC
Els bisbes de Catalunya fan una crida a la solidaritat envers els refugiats
Els prelats valoren positivament l’acollida a l’Estat espanyol dels refugiats de la Mediterrània i se sumen a la crida del papa Francesc a estar oberts i solidaris
Macià Grau  06/07/2018

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i 5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense (CET). Durant la reunió, presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe de Tarragona, s’han tractat diversos temes d’actualitat com la problemàtica dels refugiats o la qüestió dels presos polítics a Catalunya, entre d’altres.

Pel que fa als immigrants, els prelats han valorat positivament l’actuació de les administracions públiques de Catalunya i l’Estat espanyol, que han donat acolliment humanitari als refugiats i emigrants rescatats a la Mediterrània. Per altra banda, també han vist amb molts bons ulls el recent Conveni que l’Estat andorrà ha signat amb la Comunitat de Sant’Egidio per tal d’establir un corredor humanitari d’acollida de refugiats. En aquest sentit, els bisbes han aprofitat la CET per fer-se ressò de la crida del papa Francesc a estar oberts i a ser solidaris envers els qui fugen de la guerra i de situacions injustes.

D’entre els altres temes tractats a la reunió, en destaca la qüestió dels presos polítics a Catalunya, que fa uns dies va viure un nou capítol amb l’apropament dels presos als Centres penitenciaris ubicats en territori català. Els bisbes han celebrat aquest apropament, que “afavorirà el contacte amb les seves famílies”, i han desitjat que es continuïn fent passos per part de tots els agents polítics per arribar a una solució justa i acceptable per a tothom el més aviat possible.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET