Joan Morell, Joan Capdevila i Mònica Lafuente, aquest dilluns en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
"La reunió Torra-Sánchez aborda políticament el problema"
Mònica Lafuente (PSC), en conversa amb Joan Morell (PDeCAT) i Joan Capdevila (ERC), hi veu "reconeixement mutu i ganes de treballar"
@IgnasiMiranda 09/07/2018

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, i Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de valorar molt positivament l'inici d'un nou diàleg entre els governs català i espanyol. Lafuente ha destacat que "la impressió és molt positiva, perquè no hi ha una altra manera d'abordar políticament el problema d'encaix Catalunya-Espanya, i s'ha de fer seient, dialogant i parlant entre els dos presidents, perquè ja es veurà si s'arribarà a acords". En aquesta línia ha afegit que "és positiu que hi hagi hagut reconeixement mutu, ganes de treballar, la posada en funcionament de la comissió bilateral Estat-Generalitat i treure el veto a les lleis socials catalanes". Sobre el desacord mostrat explícitament per Ciutadans davant aquesta reunió, ja que els seus principals líders havien demanat que s'anul·lés fins que Quim Torra no rectifiqués, la dirigent socialista ha lamentat que "aquests partits viuen del conflicte, amb el qual es creixen i només saben perpetuar-lo, quan allò que cal és diàleg".

Per la seva banda, Morell ha dit que "la reunió era institucional i, com tot en política, l'important són els fets, sobre els quals cal anar a poc a poc, però sempre amb diàleg". El dirigent del PDeCAT ha comentat igualment que "cal posar en valor que es puguin desencallar lleis socials, algunes de les quals s'havien aprovat fins i tot amb el vot favorable del PP". Capdevila ha celebrat "l'ambient de bona sintonia", alhora que ha remarcat que "cal constatar que Quim Torra és un home de paraula i dialogant que, des de posicions sobiranistes i sense fer escarafalls, és capaç de seure en una taula i passar-s'hi dues hores llargues". En síntesi, el diputat republicà ha conclòs que "el fet important és que hi hagi un reconeixement mutu, amb el qual s'admet la primera part del problema, que és la bilateralitat amb un subjecte polític".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 9 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET