ESGLÉSIA CATALUNYA 
XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi
El Seminari Conciliar de Barcelona acull les Jornades sota el lema «Camins i llocs diversos per a la catequesi»
Macià Grau 09/07/2018

 El 5 i 6 de juliol es van celebrar al Seminari Conciliar de Barcelona les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, que aquest any tenien el lema «Camins i llocs diversos per a la catequesi.» Enmig d’un clima d’intercanvi, formació i pregària, més de cent vint preveres i laics amb responsabilitat catequètica es van reunir per tractar temes d’actualitat en el camp de la catequesi.

Sota la direcció del bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Antoni Vadell, que va presidir les Jornades, tots els participants van poder descobrir les noves experiències de la catequesi intergeneracional (CIG), així com també als responsables de noves iniciatives que ja s’han posat en marxa aquest mateix any. D’entre les noves propostes en destaca l’eliminació de les fronteres entre les edats, que cada vegada apareixen menys delimitades, i que permetria aconseguir uns models catequètics més adequats a l’actualitat. No obstant, el vicari episcopal i delegat de catequesi d’Urgell, Mn. Antoni Elvira, va aprofitar les Jornades per recordar que la catequesi té elements irrenunciables, com són la seva naturalesa pròpia i la seva imprescindible eclesialitat, elements que s’han de saber conjuminar en totes aquestes noves iniciatives.

Al final de les jornades, Mons. Antoni Vadell animà els participants a viure la seva vocació catequètica com “un do rebut del Senyor”, i agraí les aportacions ofertes per grups tan diversos que “han permès descobrir nous plantejaments i iniciatives”. Finalment, anuncià que les XI Jornades Interdiocesanes de Formació de Catequistes se celebraran a Figueres (diòcesi de Girona) del 16 al 18 de novembre de 2018.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET