Carles Armengol, Lluís Batlló i Oriol Domingo, aquest dimarts en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
Lluís Batlló: "És un avantatge que Torra hagi adquirit vida pròpia"
L'advocat, en un col·loqui amb Carles Armengol i Oriol Domingo, diu que "és un encert que els presidents català i espanyol dialoguin"
@IgnasiMiranda 10/07/2018

L'advocat penalista Lluís Batlló, el periodista Oriol Domingo i el president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el pedagog Carles Armengol, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, l'inici del procés de diàleg entre els governs català i espanyol a partir de la reunió de dilluns entre Quim Torra i Pedro Sánchez. Batlló ha dit que "és un encert que dilluns poguessin dialogar dos presidents, el de la Generalitat i el del govern espanyol, i havien de ser persones diferents, que no siguin ni Carles Puigdemont ni Mariano Rajoy". Igualment ha comentat que "és també un avantatge que Torra hagi adquirit vida pròpia, després que es digués que podia ser un àlfil de Carles Puigdemont, i això s'havia de desencallar perquè no es podia estar en una incomunicació permanent".

Armengol ha qualificat de "positiva la celebració de la reunió, tot i que no hi ha gaire expectatives, perquè tots necessiten guanyar temps tenint en compte que trobar respostes al diàleg serà un procés lent". En aquesta línia, ha destacat "la manifestació de Sánchez, en què deia que és un problema polític, fet que va ser un gran avenç perquè fins ara s'havia negat des de les instàncies de l'Estat". El pedagog ha recordat que "el tema judicial, l'opció per aquesta via impulsada pel PP, ha estat un element de complicació addicional, un element pertorbador molt important que, si no es va resolent o aparcant amb una solució satisfactòria, tenim una pedra d'ensopec gran". Ha assegurat, a més, que "Pablo Llarena està tenint una actuació arbitrària, basada en mentides".

I per la seva banda, Oriol Domingo ha destacat que "el diàleg és positiu" i que "s'ha de fer amb respecte per les dues bandes, sense que renuncïin l'un i l'altre a les seves posicions". El periodista igualment ha comentat que "la posició del govern espanyol, com va dir la vicepresidenta, és que l'ordre constitucional no permet l'autodeterminació, mentre la posició del govern de Catalunya és que sí que existeix aquest dret". En aquest context, ha citat Miquel Roca, que "considera que la Constitució dona marge per pactar un referèndum, sempre que sigui autoritzat pel govern espanyol i que no sigui vinculant". Finalment Domingo ha posat els exemples de "Portugal, Canadà, el Regne Unit i Dinamarca, que permeten l'autodeterminació".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 11 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET