ÔĽŅ Catalunya Cristiana
CATALUNYA CRISTIANA 
Ha mort Francesc Malgosa, cofundador de "Catalunya Cristiana"
La missa exequial és dissabte 14 de juliol a les 11 h
Carme Munt√© Margalef 11/07/2018

Francesc Malgosa Riera, prevere de l'Església de Terrassa i cofundador de Catalunya Cristiana, ha mort als 91 anys a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. Ha donat el seu cos a la ciència. La missa exequial és dissabte 14 de juliol a les 11 h.

Ordenat sacerdot el 4 de març del 1951, va ser vicari a Olesa de Montserrat, Sant Josep de Mataró i Sant Miquel del Port. Fou l’any 1956 quan va ser nomenat rector de la parròquia de Sant Martí del Montnegre. L’any 1987 fou nomenat rector de Sant Martí de Mosqueroles i també formà equip sacerdotal a la parròquia de Sant Martí de Sant Celoni. Els anys 1994, 1995 i 1999 fou nomenat administrador parroquial de Sant Joan de Campins, Sant Julià del Montseny i Sant Joan de Campins respectivament. L’any 2010 rebé la jubilacio canònica. Els darrers anys va viure a la Residència Sacerdotal de Sant Josep Oriol de Barcelona.

"Quan Mn. Joan E. Jarque em confi√† la idea de pensar i realitzar un setmanari cristi√† que es fes ress√≤ de la vida de l'Esgl√©sia a casa nostra, tot demanant-me la meva total i incondicional col¬∑laboraci√≥,¬†vaig trigar trenta segons a donar-li un¬†s√≠, que broll√† ferm i a l'ensems t√≠mid i tremol√≥s del m√©s pregon del meu jo", recordaria Mn. Francesc Malgosa a prop√≤sit de la fundaci√≥ de¬†Catalunya Cristiana, l'any 1979. Va ser-ne cofundador, i tamb√© subdirector fins a l'any 1993, quan el t√†ndem Jarque-Malgosa va ser substitu√Įt per Mn. Manuel Valls i Jaume Planas.

Mn. Jarque, que va ingressar fa quatre mesos a Sant Josep Oriol, agraeix l'oportunitat d'haver pogut acompanyar Mn. Malgosa en aquesta darrera etapa de la seva vida. "Em va costar molt venir, els canvis s√≥n dif√≠cils, per√≤ vaig comprendre que havia estat la manera de poder fer-li companyia aquests √ļltims mesos", reflexiona Jarque.¬†"Sense ell no hagu√©s pogut fer Catalunya Cristiana", reconeix el fundador. "Era un home molt alegre, sensible, detallista, fidel, treballador i molt exigent, volia les coses ben fetes i gaudia escrivint", explica Jarque. "Per√≤ m√©s que informaci√≥, reflexi√≥ i an√†lisi, feia creaci√≥ po√®tica."

L'actual director de¬†Catalunya Cristiana, Jaume Aymar, ha recordat la figura de Mn. Francesc Malgosa com a¬†"te√≤leg, periodista, escriptor, poeta i molt comprom√®s amb els mitjans de comunicaci√≥, especialment amb¬†Catalunya Cristiana".Tamb√© ha posat en relleu el suport que tothora va donar a Mn. Jarque en aquest projecte period√≠stic. Aymar tamb√© ha recordat una ocasi√≥ en qu√® Mn. Malgosa va visitar la redacci√≥ de¬†Catalunya Cristiana¬†i¬†"es va emocionar en veure que aquest mitj√† de comunicaci√≥ que havia contribu√Įt a fundar seguia ben viu". De fet, el 2019 el setmanari, que el gener passat va arribar al n√ļmero 2.000, complir√† els 40 anys d'hist√≤ria.

 
ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET