ESCOLES 
Les escoles salesianes actualitzen el model pedagògic i pastoral
Més de 600 docents dels centres de Catalunya, Osca i Balears es reuneixen per presentar el projecte Repte Jove.12
Redacció 11/07/2018

Més de 600 docents dels centres salesians de Catalunya, Osca i Balears es van reunir el dimecres 4 de juliol a l’Auditori de Cornellà de Llobregat per definir un nou model educatiu pels seus alumnes. Amb el principal objectiu de renovar el model pedagògic i pastoral, la trobada va servir per presentar el projecte Repte Jove.12, que recull dotze competències que volen que assoleixin els alumnes: compromís, crítica, comunicació, resolució, enginy, creativitat, responsabilitat, capacitat resolutiva, autonomia, resiliència, i una ment oberta.

Durant la presentació, el coordinador de les escoles salesianes, Carles Rubio, va explicar amb l’ajuda d’un vídeo que l’objectiu del projecte és “ajudar cadascun dels nens, adolescents i joves a ser persones plenes i felices”. Per la seva banda, el professor dels salesians de Mataró Carles Buetas va assenyalar que el procés, malgrat l’esforç que requerirà, “serà molt agraït”, i que es veuran “resultats immediats”.

Des dels salesians de Terrassa, el professor Toni del Àguila va afirmar que busquen la manera que “es faci pastoral a tota l’escola”, i que aquest canvi era molt necessari: “cada vegada som més professors convençuts que necessitàvem una renovació”.

La resta de la informació d’aquest nou model de persona i perfil competencial de l’alumnat que proposen les escoles salesianes es pot veure en el seu vídeo promocional: https://youtu.be/J7lt2kQZ1GI.

 
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET