Lluís Batlló i Xavier Puigdollers, aquest dilluns en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
Lluís Batlló creu que "Llarena acceptarà l'entrega de Puigdemont"
L'advocat penalista, en un col·loqui amb Xavier Puigdollers, diu que "es pot fer a Espanya una peça separada per jutjar l'expresident"
@IgnasiMiranda 16/07/2018

Lluís Batlló, advocat penalista, i Xavier Puigdollers, advocat i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de complexa la nova situació judicial de Carles Puigdemont, després que el tribunal alemany de Schelswig-Holstein hagi acceptat l'entrega de l'expresident a Espanya però sense el delicte de rebel·lió. Batlló ha admès que, amb la decisió de la justícia d'Alemanya, "s'ha entrat en el fons pel que fa a l'euroordre, i això no és el més normal". D'altra banda, ha afegit que "el jutge Pablo Llarena ja s'ho esperava, sobretot des que ja es va descartar la rebel·lió a finals de març", i ha comentat també que el magistrat del Suprem "sembla que acceptarà l'entrega de Puigdemont en virtut de l'euroordre, perquè ja la va retirar una vegada, tot i que la podria tornar a retirar". Finalment ha pronosticat que, si l'expresident català ve a Espanya, "es podria fer des de la justícia espanyola una peça separada per jutjar Puigdemont per malversació".

Puigdollers ha destacat que "aquest procés judicial és extraordinari, per la transcendència política que té, i ha tingut moltes influències externes". El també advocat ha dit igualment que "el canvi de govern espanyol, amb nou fiscal general, pot comportar noves instruccions i filtres diferents". També ha destacat el fet que "a Catalunya hi ha nou govern, i es transmet la sensació que es pot dialogar, mentre Alemanya es defineix". El president de l'Associació d'Amics de Sant Ramon de Penyafort ha comparat la situació amb "una partida d'escacs", i ha assegurat que "no seria lògic que, a uns processats se'ls jutgi per una cosa, i a un d'ells per una altra". Finalment ha reclamat que el jutge Llarena "sigui més objectiu i no valori només allò que ell creu que ha pogut passar segons uns interessos que ell sembla que té".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 16 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET