EDITORIAL 
L’entranyable mossèn Malgosa
Redacció 17/07/2018

L’11 de juliol passat, festivitat de sant Benet, el Club+Amics i el Memorial Bisbe Joan Carrera ens disposàvem a peregrinar a Montserrat, coincidint enguany amb el 64è aniversari de l’ordenació sacerdotal del bisbe i amb el desè del seu traspàs. De sobte, la notícia: el nostre estimat mossèn Francesc Malgosa, cofundador de Catalunya Cristiana acabava de morir, plàcidament, a la residència sacerdotal Sant Josep Oriol, on vivia retirat. Feia només uns minuts que havia combregat. Per al creient no hi ha casualitats, sinó providències. Era ben significatiu que en el moment que anàvem a donar gràcies a Déu per haver superat el número 2.000 i que ens preparem per al quarantè aniversari del setmanari, un dels qui el va posar dempeus se n’anés silenciosament a la casa del Pare. En la recepció que ens feu el P. Bernat Juliol, responsable de comunicació de l’abadia, vam recordar el sacerdot difunt i a la missa conventual vam pregar per ell.

Mn. Malgosa era un contemplatiu en l’acció. En un dels seus llibres afirma: «Si volem captar el sentit, el missatge, el “secret” amagat d’una realitat, d’una cosa, d’una situació (...) cal aturar-nos, interessar-nos per comprendre-la, contemplar-la. La contemplació, és a dir, el mirar i pensar pausadament en algú o en alguna cosa posa en joc el cap i el cor.»

Francesc Malgosa i Riera, prevere, llicenciat en Teologia, fou membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana de la qual era soci d’honor. Dòcil a la intuïció del seu gran amic mossèn Joan E. Jarque, fou cofundador de Catalunya Cristiana i sotsdirector durant quinze anys.

Li plaïa regalar els seus llibres, en prosa i en vers, que porten títols evocadors: El seny d’un poble; Quan les coses parlen; El misteri de la vida, passió i mort de l’home; L’home glòria de Déu, Déu, glòria de l’home; Confidències; De mà en mà; El llibre de Maria; Grapat de sol, grapat d’ombres i el seu darrer Ploro, Estimo i Prego. D’aquest títol en donà testimoni fefaent la darrera vegada que visità Catalunya Cristiana i Ràdio Estel. Mentre ens lliurava un donatiu, plorava de goig i ens transmetia la seguretat de les seves pregàries pels mitjans.

L’exlibris de mossèn Malgosa diu: «Ad veritatem per caritatem», un bon lema de la seva vida. En pau reposi.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET