ÔĽŅ Catalunya Cristiana
ESGL√ČSIA M√ďN Foto: C√†ritas
Càritas amb Nicaragua
Solidaritat i proximitat són els missatges que envia a l'Església i al poble
Redacci√≥ 25/07/2018

Davant la greu crisi que travessa Nicaragua, C√†ritas espanyola expressa la seva solidaritat i proximitat amb una Esgl√©sia i un poble que, com han denunciat els bisbes nicarag√ľencs, "s√≥n v√≠ctimes de la repressi√≥ i la viol√®ncia per part dels paramilitars progovernamentals cap a les persones que protesten c√≠vicament".

Càritas espanyola també lamenta "profundament tanta mort, dolor i patiment", a més dels "ferits, enjudiciats, amenaçats, intimidats i els ultratges comesos contra els qui van romandre en llocs de protestes pacífiques".

El president de Càritas espanyola, Manuel Bretón, ha enviat un missatge al seu homòleg de Càritas Nicaragua, Mons. Carlos Enrique Herrera, on aplaudeix "l'aposta decidida en defensa de la vida i dels indefensos i la de dur consol a les víctimes; sentim, però que aquesta situació s'estigui donant en una manca de vies de diàleg amb el Govern per aconseguir una sortida pacífica".

No nom√©s C√†ritas espanyola ha mostrat p√ļblicament el seu suport amb Nicaragua, tamb√© ho ha fet C√†ritas Europa i els membres de la Zona Bolivariana de C√†ritas Llatinoamericana i del Carib.

En un comunicat del 20 de juliol, les C√†ritas de la Zona Bolivariana (formada per Bol√≠via, l'Equador, el Per√ļ, Col√≤mbia i Vene√ßuela) expressen la seva "uni√≥ profunda amb l'Esgl√©sia de Nicaragua, coneixem els esfor√ßos que fan per aconseguir la pau tan desitjada, per consolar els familiars que han perdut un √©sser estimat, per acompanyar tants joves i fam√≠lies que es desplacen a causa d'aquesta viol√®ncia irracional".

La nota també assenyala que l'Església sempre ha manifestat la seva preocupació "per la comunitat política, ha promogut el diàleg com a camí per a la reconciliació i la pau que permetin trobar respostes eficaces i innovadores per a tothom, per aquesta raó des de l'Evangeli, exigim la defensa de la Vida (Jn 10,10), garantint, protegint i respectant els drets humans".

Càritas Europa el 18 de juliol enviava a Càritas Nicaragua una carta on deixa clara la seva aflicció per les víctimes i el dolor en constatar com "la missió de diàleg i socors de l'Església, de Càritas i dels ciutadans està sent obstaculitzada i criminalitzada". Especialment preocupa "com l'Església i Càritas estan sent objectius de la violència armada i de l'odi. Compteu amb la solidaritat de les Càritas europees en la pregària i també en l'acció. No esteu sols!"ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET