ESGLÉSIA MÓN Foto: Càritas
Càritas amb Nicaragua
Solidaritat i proximitat són els missatges que envia a l'Església i al poble
Redacció 25/07/2018

Davant la greu crisi que travessa Nicaragua, Càritas espanyola expressa la seva solidaritat i proximitat amb una Església i un poble que, com han denunciat els bisbes nicaragüencs, "són víctimes de la repressió i la violència per part dels paramilitars progovernamentals cap a les persones que protesten cívicament".

Càritas espanyola també lamenta "profundament tanta mort, dolor i patiment", a més dels "ferits, enjudiciats, amenaçats, intimidats i els ultratges comesos contra els qui van romandre en llocs de protestes pacífiques".

El president de Càritas espanyola, Manuel Bretón, ha enviat un missatge al seu homòleg de Càritas Nicaragua, Mons. Carlos Enrique Herrera, on aplaudeix "l'aposta decidida en defensa de la vida i dels indefensos i la de dur consol a les víctimes; sentim, però que aquesta situació s'estigui donant en una manca de vies de diàleg amb el Govern per aconseguir una sortida pacífica".

No només Càritas espanyola ha mostrat públicament el seu suport amb Nicaragua, també ho ha fet Càritas Europa i els membres de la Zona Bolivariana de Càritas Llatinoamericana i del Carib.

En un comunicat del 20 de juliol, les Càritas de la Zona Bolivariana (formada per Bolívia, l'Equador, el Perú, Colòmbia i Veneçuela) expressen la seva "unió profunda amb l'Església de Nicaragua, coneixem els esforços que fan per aconseguir la pau tan desitjada, per consolar els familiars que han perdut un ésser estimat, per acompanyar tants joves i famílies que es desplacen a causa d'aquesta violència irracional".

La nota també assenyala que l'Església sempre ha manifestat la seva preocupació "per la comunitat política, ha promogut el diàleg com a camí per a la reconciliació i la pau que permetin trobar respostes eficaces i innovadores per a tothom, per aquesta raó des de l'Evangeli, exigim la defensa de la Vida (Jn 10,10), garantint, protegint i respectant els drets humans".

Càritas Europa el 18 de juliol enviava a Càritas Nicaragua una carta on deixa clara la seva aflicció per les víctimes i el dolor en constatar com "la missió de diàleg i socors de l'Església, de Càritas i dels ciutadans està sent obstaculitzada i criminalitzada". Especialment preocupa "com l'Església i Càritas estan sent objectius de la violència armada i de l'odi. Compteu amb la solidaritat de les Càritas europees en la pregària i també en l'acció. No esteu sols!"

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET