ACCIÓ SOCIAL Foto: MCS Bisbat de Lleida
Més de 550 infants i joves participen a Vacances per Créixer
La Fundació Verge Blanca organitza un any més diferents casals i colònies destinats a ajudar els nens en situació de risc social
Macià Grau 06/08/2018

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, va visitar el passat 3 d’agost els casals d’estiu de l’Acadèmia Mariana i de l’Episcopal, que formen part de la Fundació Verge Blanca. Després de saludar tant els participants com els monitors de les colònies, el prelat va aprofitar l’ocasió per conèixer el projecte Vacances per Créixer, que des de fa 6 anys ajuda els infants i joves en situació de risc social.

Aquest projecte consisteix en una oferta molt variada de campaments i casals d’estiu, destinada exclusivament a infants i joves que provenen d’entitats i serveis socials d’atenció primària. L’objectiu principal és oferir-los un espai de transmissió de valors, de convivència i de creixement personal, que sovint no tots els nens poden tenir per a la seva situació de precarietat i falta de recursos.  

La novetat d’enguany són els casals d’estiu que s’organitzaran per a 60 joves de primer a quart d’ESO, on es treballarà l’art, els esports i l’educació emocional com a eina transformadora. D’altra banda, diversos centres educatius com l’Escola Bàfia o el Cep Episcopal ofereixen dins la mateixa fundació casals d’estiu gratuïts amb un horari extens de 9 a 15 hores, amb dinar i esmorzar inclòs. En total, més de 550 infants i joves es beneficiaran aquest estiu dels serveis i iniciatives de la Fundació Verge Blanca, que les pot dur a terme gràcies al finançament de l’Obra Social La Caixa i l’ajuda de Save the Children.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET