VATICÀ
“Vergonya” i “dolor” pels abusos sexuals a menors
El Vaticà condemna “inequívocament” aquests “crims”
Redacció 17/08/2018

“L’Església ha d’aprendre dures lliçons del passat; hauria d’haver-hi una assumpció de responsabilitat per part dels qui han abusat i dels qui han permès que això passés.” Són declaracions del portaveu vaticà, Greg Burke, després que es fes públic l’informe sobre els abusos sexuals contra menors a sis diòcesis de Pennsylvania.

Tenint present aquest informe, ha assegurat Burke, “només hi ha dues paraules que poden expressar els sentiments que aquests crims horribles provoquen: vergonya i dolor”.

El Vaticà considera seriosament la feina feta pel Investigating Grand Jury de Pennsylvania i condemna “inequívocament l’abús sexual contra els menors”, ha assenyalat el portaveu vaticà. Els abusos que apareixen a l’informe, afegeix, “són penalment i moralment reprovables. Aquests actes han traït la confiança i han robat a les víctimes la seva dignitat i la seva fe”.

La major part de l’informe es refereix a abusos comesos abans dels primers anys 2000 i no s’han trobat casos després de 2002. Segons Greg Burke, “les conclusions són coherents amb estudis anteriors, que han demostrat que les reformes fetes per l’Església catòlica als Estats Units han reduït dràsticament la incidència dels abusos comesos pel clergat”.

Per al portaveu vaticà, “la Santa Seu anima a fer reformes constants i vigilància en tots els àmbits de l’Església catòlica per garantir la protecció dels menors i dels adults vulnerables. Subratlla, a més, la necessitat d’obeir la legislació civil, incloent-hi l’obligació de denunciar els casos d’abusos a menors”.

La declaració de Greg Burke conclou que el Papa “comprèn perfectament com aquests crims sacsegen la fe i l’ànim dels creients”. Per això, reitera “la crida a fer tots els esforços possibles per crear un ambient segur per als menors i els adults vulnerables en l’Església i a tota la societat”.

El portaveu vaticà subratlla que “les víctimes han de saber que el Papa està de part seva. Els que han patit són la seva prioritat i l’Església els vol escoltar per erradicar aquest horror tràgic que destrueix la vida dels innocents”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET