VATICÀ 
L'escàndol pels abusos sexuals marca el viatge del Papa a Irlanda
Francesc s'ha reunit amb víctimes i ha demanat perdó en repetides ocasions
Redacció 27/08/2018

L'escàndol pels abusos sexuals perpetrats per persones de l'Església catòlica ha marcat profundament el viatge del papa Francesc a Irlanda amb motiu de la Trobada Mundial de les Famílies. Durant la missa celebrada al Phoenix Park de Dublín, en què ha assistit més de mig milió de persones, el Papa ha exclamat una vegada més: "Perquè no torni a passar mai més i es faci justícia." En una desena d'ocasions consecutives, el Papa ha demanat perdó "per tots els abusos que religiosos i religioses han comès en diversos tipus d'institucions".

Totes les manifestacions del papa Francesc han anat en aquesta mateixa sintonia de demanar perdó, justícia i suport a les víctimes. En una carta adreçada el dimarts 20 d'agost a tot el Poble de Déu, el Pontífex va entonar un mea culpa per tots els casos d'abusos de poder i va demanar la implicació de tot el Poble de Déu per erradicar aquesta plaga: “Avergonyits i penedits, com a comunitat eclesial, assumim que no vam saber ser on calia, que no vam actuar a temps reconeixent la magnitud i la gravetat del mal que s’estava causant en tantes vides. Hem descuidat i abandonat els més petits.”

Orfenats catòlics

Durant la missa de la Trobada de les Famílies de Dublín, el papa Francesc també ha tingut molt present el testimoni dels milers d'infants que van ser separats de les seves mares en orfenats catòlics. De fet, el dissabte va conèixer dos d'aquests menors, avui adults. Un total de vuit víctimes amb les quals es va reunir i que li van relatar les atrocitats viscudes com a víctimes d'abusos sexuals, però també d'abusos de poder en orfanats regentats per religioses. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET