VATICÀ 
Fer servir les xarxes socials amb moderació i prudència
El Papa ha posat en valor les relacions de carn i ossos
Redacció 27/08/2018

Durant la Festa de les Famílies a Dublín (Irlanda), celebrada a l'Estadi Croke Park el dissabte 25 d'agost, el papa Francesc ha convidat les famílies a fer servir les xarxes socials "amb moderació i prudència, i a preguntar-se "sobre la necessitat de reduir el temps que dediquen a aquests mitjans tecnològics, i passar més temps de qualitat entre ells i amb Déu". 

En el seu discurs, Francesc també ha demanat que “aquests mitjans no esdevinguin una amenaça per a la veritable xarxa de relacions de carn i ossos, empresonant-nos en una realitat virtual i aïllant-nos de les relacions autèntiques que ens estimulen a donar el millor de nosaltres mateixos en comunió amb els altres”. Ara bé, el Pontífex també ha reconegut “que les xarxes socials no són necessàriament un problema per a les famílies, sinó que poden ajudar a construir una xarxa d’amistats, de solidaritat i de suport mutu”. “Les famílies poden connectar-se a través d’Internet i beneficiar-se’n”, ha afirmat.

 Homilia de la missa de cloenda

Durant la missa de cloenda de la Trobada Mundial de les Famílies, celebrada al Phoenix Park de Dublín el diumenge 26, Francesc ha recordat que les famílies són un lloc privilegiat per viure i transmetre la Bona Nova. En l'homilia, també ha parlat de l’amor de Déu encarnat en les famílies. “Viure en l’amor, com Crist ens ha estimat, implica la imitació del seu sacrifici, implica morir a nosaltres mateixos per renéixer a un amor més gran i durador. Només aquest amor por salvar el món de l’esclavitud del pecat, de l’egoisme, de la cobdícia i de la indiferència envers les necessitats dels menys afortunats”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET