ESGLÉSIA CATALUNYA 
Montserrat ret homenatge al P. Cererols
Amb motiu dels 400 anys del seu naixement, el monestir ha organitzat un acte on es contextualitzarà la seva producció musical i es parlà del llegat de les seves obres
Redacció 06/09/2018

El monestir de Montserrat ha anunciat que el proper diumenge, 9 de setembre, després de la missa conventual, a la basílica de Santa Maria tindrà lloc un acte d’homenatge al P. Cererols (1618-1680), monjo de Montserrat i músic. Amb motiu dels 400 anys del seu naixement, la musicòloga Aura Porta Amat repassarà la seva biografia i contextualitzarà la producció musical, així com també parlarà del llegat de les seves obres. Per tancar l’acte, l’Escolania cantarà la Salve Regina composta pel mateix P. Cererols, i el Virolai.

Joan Cererols i Fornells va entrar al monestir de Montserrat l’any 1636, on va exercir com a mestre de música a l’Escolania i com a mestre de capella durant més de 30 anys. A part de la seva habilitat musical, que el va portar a compondre una gran varietat d’obres, també va ser un home d’una gran cultura humanista. Actualment, més de 300 anys després de la seva mort, encara és considerat com el comopositor més apreciat i conegut de l’escola de Montserrat.

Marató de donació de sang a Montserrat

També diumenge, de les 10 del matí a les 7 de la tarda, Montserrat acollirà una marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Tal com ha anunciat el monestir a la seva pàgina web, els donants tindran accés gratuït a l’aparcament del recinte del santuari, i també podran pujar de franc al cremallera, per facilitar que tothom hi pugui participar.

La resta de la informació la podeu trobar a la web de l’abadia de Montserrat: abadiamontserrat.net.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET