ESGLÉSIA ESPANYA Foto: OMP
Mor Anastasio Gil, director nacional d'Obres Missionals Pontifícies
Va lliurar la seva vida per la missió i els missioners
OMP 07/09/2018

La família missionera està de dol. La mort del director nacional d'Obres Missionals Pontifícies, Anastasio Gil, després d'un any de malaltia deixa un buit en totes aquelles persones vinculades d'una manera o d'una altra a les missions.

Va néixer el 1946 a Veganzones (Segòvia), on serà enterrat. Va ser ordenat sacerdot amb 24 anys i el 1983 es va incardinar a la diòcesi de Madrid. Era llicenciat en Teologia per la Universitat de Comillas, diplomat en Psicologia Educativa i doctorat en Teologia per la Universitat de Navarra. La seva primera ocupació pastoral va ser com a capellà i professor de Religió. El 1987 va ser nomenat delegat de Catequesi d'Alcalá de Henares.

El 1988 va ser nomenat sotsdirector del Secretariat Nacional de Catequesi de la Conferència Episcopal Espanyola, servei que va desenvolupar fins al 1999 quan va fer el salt al món missioner. Durant aquest període va ser professor de Teologia i Didàctica de la Religió i de Pedagogia Catequètica.

El 1999 va passar a ser director del Secretariat de la Comissió Episcopal de Missions i Cooperació entre les Esglésies, i va deixar l'àmbit de la catequesi per lliurar-se en cos i ànima a les missions. El 2001 va assumir la sotsdirecció nacional d'Obres Missionals Pontifícies i el 2011 va ser nomenat director nacional d'aquesta institució, càrrec que ha desenvolupat fins a la seva mort.

Entre 2006 i 2011 va dirigir el Fons Nova Evangelització de la CEE; des del 2011, la Càtedra de Missionologia de la Universitat Sant Damas de Madrid, i des del 2008 era vicepresident de l'ONG Misión América.

En l'àmbit internacional es va comptar amb la seva experiència en diferents institucions missioneres que depenien de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles a Roma. També va publicar nombrosos llibres i articles de temàtica catequètica, pedagògica i missionera.

El seu esforç i dedicació han contribuït decisivament a renovar i impulsar l'animació missionera a Espanya. Va apostar per una tasca de conscienciació missionera realitzada en comunió eclesial. També va saber aglutinar totes les institucions i serveis missioners de l'Església catòlica a Espanya.

Malgrat que ell mai no va estar com a missioner en els territoris de missió, ha lliurat la seva vida per amor a l'evangelització i al treball dels missioners arreu.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET