ESGLÉSIA CATALUNYA 
El bisbe de Girona insta a no esquinçar llaços, sinó a construir ponts de comunió
"Vivim sentiments de dolor i preocupació pels qui estan a la presó i a l'exili"
Redacció 07/09/2018

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha dedicat el seu escrit setmanal a la Diada Nacional de Catalunya. Reconeix que vivim una situació complexa que comporta sofriment i, alhora, esperança. Sofriment per les persones que estan a la presó i a l'exili. Però també esperança a l'hora d'esforçar-nos per cercar el bé comú. "És fonamental preservar la convivència atenent a la diferència com a necessari patrimoni col·lectiu. No esquincem llaços. Al contrari: en positiu, construïm ponts de comunió, exigència especial per a nosaltres, cristians".

Mons. Francesc Pardo ha reconegut que "vivim sentiments de dolor i preocupació pels qui estan privats de llibertat a la presó amb unes acusacions que gran part de la ciutadania rebutja; també pels qui s'han vist forçats, d'una manera o altra, a l'exili. (...) Com a cristians, sempre ens cal ser molt a prop de les persones que sofreixen, i per això en aquesta diada ens hem de sentir propers a totes elles, no per opcions polítiques, sinó per exigències de la nostra fe i de les obres de misericòrdia".

Dit això, el bisbe de Girona també alerta de"la tensió que es viu, en algunes situacions, entre grups de diverses opcions polítiques en relació amb Espanya", tensió que "provoca enfrontaments que dificulten la convivència". És important, afegeix el bisbe de Girona, que "siguem conscients que ningú no és propietari del país, i que el país no acull una sola cultura ni admet una sola manera d'estimar-la". Per això, fa una crida: "L'amor al propi país i la recerca de la seva millora en totes les dimensions no ha de convertir-se en una actitud egoista i tancada."

Article del cardenal Omella

El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, també ha dedicat la glossa setmana a la Diada Nacional de Catalunya, i ho ha fet apel·lant a la famosa pregària per la pau, segons l’esperit de sant Francesc d’Assís. “Senyor, feu de mi un instrument de al vostra pau. Que on hi hagi odi, hi posi amor. On hi hagi ofensa, hi posi perdó. On hi hagi discòrdia, hi posi la unió. On hi hagi error, hi posi la veritat”. Aquest 11 de setembre, diu el cardenal, pot ser un bon dia per fer present aquest esperit franciscà, tan arrelat a la cultura catalana.

El cardenal Omella fa una crida a la concòrdia, a bastir ponts i a fomentar una convivència vital i confiada. "L’Església catòlica cal que sigui un factor de cohesió social, una instància que cerqui i promogui camins de bona voluntat, camins d’esperança i pau, camins de comunió i no de confrontació."

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET