Mònica Lafuente (PSC), Elisabeth Jiménez (PP) i Joan Capdevila (ERC), aquest dimecres en 'El Mirador'
PROGRAMES 
"La manifestació va ser admirable encara que no es comparteixi"
Ho admet Mònica Lafuente (PSC), en un col·loqui amb Joan Capdevila (ERC), Elisabeth Jiménez (PP) i Pep Cruanyes (ANC)
@IgnasiMiranda 12/09/2018

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, i Elisabeth Jiménez, secretària general del PP a Barcelona, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el ressò de la Diada, sobretot de la massiva manifestació de la tarda a la Diagonal de Barcelona. Durant uns minuts del col·loqui, ha intervingut també Pep Cruanyes, vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha valorat "molt positivament" la concentració convocada per la seva entitat i Òmnium Cultural. Capdevila ha elogiat "el civisme i el to festiu del dia, tot i l'angoixa de tenir amics injustament presos i amb el caràcter reivindicatiu". En aquesta línia, ha afegit que va veure en la concentració de la tarda "una gran transversalitat, amb famílies"

Lafuente ha separat "la manifestació de la tarda, pacífica, cívica i admirable, encara que no tothom la comparteixi", dels actes públics institucionals, davant dels quals "el PSC i molts ciutadans se senten exclosos i moguts a viure'ls des de casa". Jiménez ha lamentat que "la Diada s'hagi convertit en una festa separatista, excloent i amb la participació només de partits que defensen la separació" d'Espanya. Sobre la manifestació, tot i reconèixer que hi havia molta gent, la dirigent del PP ha assegurat que "cada any va baixant la xifra, encara que alguns parlin d'un milió i, ans enrere, de dos".

Pep Cruanyes, vicepresident de l'ANC, ha destacat que l'entitat "volia donar una resposta ciutadana davant l'agressió política que s'ha produït des de l'octubre de l'any passat, amb la qual es manté a la presó diversos dirigents, incloent-hi Jordi Sánchez". En aquest sentit, ha recordat que, en la concentració d'aquest 11 de setembre, "la gent continua protestant contra aquesta repressió", alhora que "es manifestava a favor de seguir endavant, de manera democràtica i pacífica, reivindicant els drets i el resultat del referèndum que es va fer l'1 d'octubre".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 12 de setembre.

En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat l’ambient polític i social a Catalunya després d’una nova Diada històrica, amb la gran concentració de la tarda a la Diagonal de Barcelona. S'ha comentat igualment la necessitat de diàleg per garantir la convivència i per buscar solucions polítiques a un problema polític.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET