Agustí Codinach
ACTIVITATS 
Educar per transformar
Jaume Funes, Montserrat del Pozo i Emili Turú donen les claus per aconseguir una educació transformadora i adaptada a les necessitats actuals
Macià Grau 21/09/2018

El dimarts 18 de setembre, la Seu de Pompeia Grups de Barcelona va acollir una taula rodona que va reunir tres personalitats del món de l’educació: el psicòleg i educador Jaume Funes; la pedagoga i superiora general de les Missioneres Filles de la Sagrada Família Montserrat del Pozo, i Emili Turú, superior general dels maristes fins a l’any 2017. Sota el nom “Educar per transformar”, els tres conferenciants van debatre durant més d’una hora quines han de ser les claus per aconseguir una educació transformadora, però sobretot adaptada a les necesitats actuals.

Tal com va explicar Emili Turú, els constants canvis de la societat han fet que les escoles hagin pres més importància amb els anys, i que actuïn com a autèntiques brúixoles per als nens: “En situacions canviants, és molt útil que els infants tinguin una brúixola que els ajudi a superar l’ambient corrupte que ens envolta. L’escola i la seva educació en els valors ha de ser aquesta brúixola”.

Per ajudar a entendre quin ha de ser el paper de les escoles, la germana Montserrat del Pozo va proposar durant la xerrada un model de pedagogia de confiança que pugui generar una mentalitat de creixement als infants: “La pedagogia de la confiança t’ajuda molt, ens fa fruir per dins i ens genera ganes de fer i participar, és important que els professors generin pedagogia de confiança”.

Per la seva banda, Jaume Funes, des de la seva experiència com a psicòleg i educador, va aprofitar la taula rodona per aprofundir en la funció de les escoles com a únic lloc on tots els nens són tractats justament, sense importar el seu estatus o situació social: “Davant d’una societat tan injusta i tan desigual, l’escola ha de continuar tractant justament els infants i ajudar-los a fer-se les preguntes adequades”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET