ACCIÓ SOCIAL 
L’Obra Social Sant Joan de Déu presenta la campanya “La vida mateixa”
La iniciativa ha estat creada per reflexionar entorn les realitats que amaga l’exclusió social avui dia
Macià Grau 26/09/2018

L’Obra Social Sant Joan de Déu va presentar el dimecres 19 de setembre a Barcelona la campanya “La vida mateixa”, una iniciativa creada per conscienciar la societat de la gravetat de l’exclusió social.

L’acte de presentació de la campanya va comptar amb la presència de cinc referents del sector social, que, moderats per la periodista Elisabet Carnicé, van reflexionar en una taula rodona sobre les realitats que amaga l’exclusió social. Durant la presentació, els diferents ponents van desgranar les claus de l’exclusió, i van coincidir a destacar que “el sistema que tenim exclou i invisibilitza”.

Els participants van plantejar també possibles vies d’acció per ajudar les famílies que estan en risc d’exclusió social, entre els quals destaca una reforma en els contractes dels lloguers proposada per Txell Collelldemont, directora de la Fundació Mambré: “Hem d’incidir en la Llei d’Arrendaments Urbans, no podem permetre lloguers cars, que pugin tant i que siguin tan curts, perquè deixen les famílies sense marge de maniobra”.

Per cloure l’acte, un dels residents al centre de SJD Serveis Socials Barcelona, Jaume Mengual, va explicar la seva experiència de més de 27 anys al carrer, i va avisar que cal actuar ràpidament: “No podem no fer res amb tot això que passa al carrer”.

La resta d’informació sobre “La vida mateixa” es pot consultar a la pàgina web del projecte: www.lavidamateixa-sjd.org.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET