Pascale
PROGRAMES 
"S'imposen a Europa els postulats migratoris de l'extrema dreta"
Quim Sabater, en un col·loqui amb Llorenç Olivé i Pascale Coissard, lamenta que els estats de la Unió "culpabilitzin els immigrants"
@IgnasiMiranda 28/09/2018

Llorenç Olivé, membre de la Junta de Justícia i Pau a Barcelona, Quim Sabater, president de l'Observatori del Tercer Sector, i Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, tota la realitat d'Europa i la seva política migratòria, que prioritza la línia dura per frenar l’actual flux, amb la decisió de blindar fronteres i buscar acords amb Egipte i altres països del nord d’Àfrica. Sabater ha lamentat que "clarament s'imposen, en el conjunt dels Estats d'Europa, els postulats de l'extrema dreta que, més de mirar les raons que impulsen moltes persones a fugir del seu país d'origen per guerra o manca de condicions de vida, se'ls culpabilitza i se'ls fa responsables dels fets que es poden produir aquí". Olivé ha destacat que "el pitjor és que aquests postulats els hem normalitzat perquè els assumeixen grups polítics que no són d'aquest sector". Coissard ha dit que "es tria no només la línia dura, sinó sobretot la inútil i ineficaç en la gestió de les migracions, perquè s'intenta bloquejar persones que venen per salvar la seva vida, i això no té cap final".

A la part final del col·loqui, Llorenç Olivé ha presentat una trobada europea de Justícia i Pau que es fa aquest cap de setmana a Barcelona, per tractar la problemàtica de l'aigua i commemorar els 50 anys del naixement d'aquesta entitat eclesial a Barcelona i a Espanya. "Parlar de l'aigua com a font de vida, entre tota la problemàtica migratòria, té sentit perquè una de les causes principals de les guerres entre pobles i civilitzacions és precisament la manca d'aigua i la mala gestió", ha explicat. D'altra banda, els participants en el programa han mostrat la seva preocupació per les últimes arribades, a Catalunya, de menors no acompanyats.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 28 de setembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET